INEOS Grenadiers neemt Nederlandse coach met 'unieke mix' over van Team DSM Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers neemt Nederlandse coach met 'unieke mix' over van Team DSM

INEOS Grenadiers neemt Nederlandse coach met 'unieke mix' over van Team DSM

INEOS Grenadiers heeft de technische staf voor komend seizoen versterkt met twee nieuwe rekruten. Ex-renner Ian Stannard, tweevoudig winnaar van Omloop Het Nieuwsblad, en de Nederlander Dajo Sanders gaan bij de Britse ploeg werken.

De ploeg omschrijft Sanders als een 'zeer ervaren' ploegleider, die zijn diploma's heeft behaald aan de Universiteit van Maastricht. 'Hij zal een waardevolle toevoeging zijn voor onze coaches', laat manager Rod Ellingworth weten. 'Dajo heeft een unieke mix van academische kennis, persoonlijke race-ervaring en praktische inzichten als coach.'

'Hij heeft de afgelopen vier jaar al op WorldTour-niveau gecoacht, waarbij hij tweemaal een renner naar het podium in een grote ronde heeft begeleid', aldus Ellingworth, die doelt op de periode dat Sanders voor Team DSM werkte sinds 2020. In dat jaar eindigden Jai Hindley en Wilco Kelderman tweede en derde in de Giro namens Sunweb.

Ellingworth zeer blij met komst Stannard 

Ook over de komst van Stannard is Ellingworth te spreken. 'Het voelde als een kwestie van tijd voordat Ian weer bij ons zou werken. Hij kan ontzettend veel ervaring doorspelen als het gaat om de klassiekers en grote rondes. Hij is iemand die onze spirit ontzettend uitstraalt', aldus de ploegbaas over de man die jarenlang onderdeel was van de winnende Tourformaties van Sky.

De ex-renner zelf vult aan. 'Ik heb twee jaar ontzettend veel geleerd bij Trinity, waardoor ik me nu klaar voel voor een rol als sportief directeur. Het is mooi om te zien hoe de ploeg werkt aan de toekomst en ik kijk er ontzettend naar uit om daar onderdeel van te zijn en weer samen te werken met enkele ex-ploeggenoten.'

Er verandert flink wat in de staf bij INEOS Grenadiers voor 2022. Ploegleiders Servais Knaven, Brett Lancaster en Gabriel Rasch verlaten de ploeg en daar komen dus in ieder geval Sanders en Stannard voor terug. Sanders zal bij INEOS overigens weer samen kunnen werken met Thymen Arensman, die net als hem overkomt van Team DSM.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws