Knaven vertrekt als ploegleider bij INEOS Grenadiers, ook Lancaster en Rasch de deur uit Wielrennen
Wielrennen

Knaven vertrekt als ploegleider bij INEOS Grenadiers, ook Lancaster en Rasch de deur uit

Knaven vertrekt als ploegleider bij INEOS Grenadiers, ook Lancaster en Rasch de deur uit

Bij INEOS Grenadiers gaat het roer om in de ploegleiding. Servais Knaven vertrekt bij de Britse ploeg, zo bevestigt INEOS op Twitter. Ook Brett Lancaster en Gabriel Rasch moeten op zoek naar een nieuw avontuur.

De Britse ploeg won dit jaar voor het eerst sinds 2014 geen grote ronde. INEOS Grenadiers lijkt een nieuw hoofdstuk te willen openen en nieuw bloed door de aderen laten stromen. De geruchten van een mogelijk vertrek van de drie ploegleiders gingen al langer rond, maar deze zijn dus nu ook bevestigd. Knaven was al sinds 2011 als ploegleider werkzaam bij INEOS Grenadiers. Ook Rasch en Lancaster waren lang verbonden aan de ploeg: de Noor Rasch was sinds 2014 ploegleider, terwijl Australiër Lancaster in 2016 bij de ploeg kwam.

Ook toprenners vertrekken bij INEOS

Eerder werd Quick Step-Alpha Vinyl-ploegleider Davide Bramati al in verband gebracht met een overstap naar de Britse formatie, maar hij ontkende deze geruchten en zei de ploeg van Patrick Lefevere trouw te blijven. Niet alleen in de ploegleiding lijkt er verandering te komen. Richard Carapaz vertrekt naar EF Education-EasyPost, terwijl Dylan van Baarle zijn goede periode bij INEOS Grenadiers afsluit en naar Jumbo-Visma gaat. Adam Yates versterkt UAE-Team Emirates, waar Richie Porte zijn fiets aan de wilgen hangt. Daartegenover staan inkomende transfers van Thymen Arensman, Connor Swift en Leo Hayter. Ook werd de ploeg in verband gebracht met Remco Evenepoel, maar deze geruchten werden al snel de kop ingedrukt.

Het is vooralsnog onbekend waar Knaven, Rasch en Lancaster hun carrières zullen vervolgen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws