Intermarché trekt met Kristoff en Van der Hoorn naar de Tour, Hermans opvallende afwezige Wielrennen
Wielrennen

Intermarché trekt met Kristoff en Van der Hoorn naar de Tour, Hermans opvallende afwezige

Intermarché trekt met Kristoff en Van der Hoorn naar de Tour, Hermans opvallende afwezige

Intermarché-Wanty-Gobert heeft zijn selectie voor de Tour de France, die aankomende vrijdag van start gaat in Kopenhagen, bekendgemaakt. Alexander Kristoff is de sprinter van dienst, Louis Meintjes mikt op een top-tien notering in het algemeen klassement en Taco van der Hoorn zal proberen een vroege vlucht tot een goed einde te brengen.

Op papier is Alexander Kristoff de man met het meeste kans op dagsucces binnen de selectie van Intermarché-Wanty-Gobert. De Noorse beer heeft al vier etappezeges in de Tour de France op zijn palmares staan, en mocht in 2020 zelfs de gele trui dragen. Verder heeft Meintjes als doel de top-tien te behalen van het algemeen klassement. Zowel in 2016 als 2017 slaagde de Zuid-Afrikaan daarin, met telkens een achtste plaats. Van der Hoorn maakt zijn debuut in La Grande Boucle. Zijn ambitie is om, net zoals in de Giro d'Italia van 2020, een etappe te winnen.

Visbeek ziet veel kansen, Hermans niet geselecteerd

Ploegleider Aike Visbeek ziet een heleboel kansen voor zijn renners, zo laat hij weten op de teamsite. 'Ik ben positief verrast door dit buitengewone parcours, dat volop kansen biedt aan de renners van onze ploeg, onze sprinttrein en in het bijzonder de rittenjagers. Het is een grote uitdaging voor de klassementsrenners om deze Tour voor te bereiden en vanaf dag één klaar te staan voor de tijdrit, de zijwind, het technisch parcours, de kasseien en andere moeilijkheden. De nervositeit zal de renners en teams veel energie kosten, wat zou kunnen zorgen voor aparte wendingen in de laatste week', aldus de Nederlander.

Opvallend: Quinten Hermans is niet opgenomen in de selectie. De Belg stond eind april nog op het podium van Luik-Bastenaken-Luik en won onlangs in de Ronde van België de koninginnenetappe, voor Mauro Schmidt en Tim Wellens. Hermans reed afgelopen zondag nog in de aanval op het Belgisch kampioenschap en lijkt dus niet geblesseerd of ziek.

Selectie Intermarché-Wanty-Goubert Tour de France 2022

Sven Erik Bystrøm

Kobe Goossens
Alexander Kristoff
Louis Meintjes
Andrea Pasqualon
Adrien Petit
Taco van der Hoorn
Georg Zimmermann

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws