Quinten Hermans

Dit is de pagina van Quinten Hermans, de Belgische wielrenner van Alpecin-Deceuninck. De veldrijder is inmiddels doorgebroken op de weg met een aantal ereplaatsen in grote koersen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Hermans en houdt tevens zijn biografie bij.

Quinten Hermans

Hermans breekt door in Luik-Bastenaken-Luik

Geboren op 29 juli 1995, Hermans begon zijn profcarrière bij het kleine Telenet-Fidea in 2014. Daar reed hij zijn eerste jaren relatief anoniem rond, maar in 2018 liet hij voor het eerst van zich spreken. Hij won een rit in de Tour de Wallonie en werd tweede in het klassement, op dezelfde tijd als winnaar Tim Wellens. Na een sterk 2019 wist Hermans een transfer af te dwingen naar Circus-Wanty-Gobert. Bij de Belgische ploeg begon Hermans voorzichtig, maar in 2021 liet hij langzaam iets meer zien van zijn kwaliteiten. Een veertiende plek in de Waalse Pijl en zijn eerste start in een grote ronde waren de hoogtepunten. In de Giro d'Italia dat jaar werd hij bovendien vijfde in de vijftiende rit.

Dat smaakte naar meer. In 2022 was Hermans voor het eerst aanwezig bij de absolute top van het wielrennen. In Luik-Bastenaken-Luik werd Hermans tweede, waar hij Wout van Aert versloeg in de sprint om de tweede plaats. Hij won ook nog een rit in de Baloise Belgium Tour en werd derde in het klassement. Een aantal ereplaatsen in de Ronde van Polen en de BEMER Cyclassics volgde, waarna Hermans de ploeg achter zich liet om te tekenen voor Alpecin-Deceuninck.

Hermans crosst doodleuk verder

Hoewel de doorbraak op de weg ervoor heeft gezorgd dat hij zich meer wil focussen op die discipline, is Hermans nog niet klaar in het veldrijden. Hermans won in het najaar van 2022 direct zijn eerste veldrit bij zijn eerste start, waar hij in Ardooie de beste was. Daar liet hij weten van het EK een doel te maken.

Quinten Hermans Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties