Intermarché-Wanty-Gobert domineert in etappe 2 Sazka Tour: Rota wint, Pozzovivo derde Wielrennen
Wielrennen

Intermarché-Wanty-Gobert domineert in etappe 2 Sazka Tour: Rota wint, Pozzovivo derde

Intermarché-Wanty-Gobert domineert in etappe 2 Sazka Tour: Rota wint, Pozzovivo derde

Lorenzo Rota heeft de tweede etappe in de Sazka Tour gewonnen. De Italiaan van Intermarché-Wanty-Gobert was op de slotbeklimming de sterkste, voor Oscar Onley en Domenico Pozzovivo.

De vlucht van de dag werd gevormd toen er bijna vanuit de start geklommen moest worden. Het waren uiteindelijk Paul Double (Human Powered Health), Tim van Dijke (Jumbo-Visma), Moritz Kärsten (Development Team DSM) en Kristijan Koren (Adria Mobil) die het gat wisten te slaan. Na zeventig kilometer koers hadden ze een kleine zes minuten voorsprong.

Onder leiding van Team Sport Vlaanderen – Baloise kwam het peloton gaandeweg de etappe dichterbij de kop. Met nog honderd kilometer te gaan was er nog 3.45 minuten over van de voorsprong. Vooraan was het Double die op de eerste twee gecategoriseerde klimmetjes als eerste boven kwam, terwijl Van Dijke de eerste twee tussensprints won.

Van Dijk gaat solo, Rota wint

Op de derde gecategoriseerde klim van de dag ging de snelheid in het peloton omhoog. Op de top van deze Soláň waren er plots slechts vijftig seconden over van de voorsprong van de vier vooraan. De koplopers begonnen ook gas te geven, wat ten koste ging van Koren. Op de beklimming van de Bumbálka ging Van Dijke er alleen vandoor. Hij vergrootte de voorsprong in z'n eentje naar 1.10 minuten, met nog dertig kilometer te gaan.

Van Dijke hield zijn solo lang vol, maar het peloton had hem richting de voet van de slotklim van de dag dan toch te pakken. De Pustevny - 7,9 kilometer aan 6,6 procent - moest uitmaken wie er hier vanuit het peloton ging winnen. In de eerste kilometers werd er tempo gemaakt en moest klassementsleider Rune Herregodts eraf. Rein Taaramäe lanceerde een aanval op vier kilometer onder de top, maar haalde het niet. Rota was in de slotkilometer de snelste om het wel af te maken.

Uitslag etappe 2 Sazka Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws