Alaphilippe na coronabesmetting terug in koers: 'Had het lastig met de nieuwe tegenslag' Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe na coronabesmetting terug in koers: 'Had het lastig met de nieuwe tegenslag'

Alaphilippe na coronabesmetting terug in koers: 'Had het lastig met de nieuwe tegenslag'

Julian Alaphilippe keert terug in koers. Opnieuw. De Fransman heeft een erg lastig seizoen, waarin hij de Tour de France aan zich voorbij heeft moeten laten gaan. De puncher is zich aan het voorbereiden op de Vuelta a España, maar dat gaat voorlopig nog niet vlekkeloos.

Na een zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik keerde Alaphilippe terug in koers op het Franse Kampioenschap. Het gevoel hier was niet geweldig, waardoor hij werd thuis gelaten voor de Tour de France. Eind juli won de Fransman de eerste etappe in de Ronde van Wallonië, wat leek te betekenen dat de oude Julian terug was. Daarna testte hij positief op covid-19. In een interview met Het Nieuwsblad laat hij weten dat de situatie hem niet in de koude kleren is gaan zitten.

'Ik kan niet ontkennen dat ik het lastig heb gehad met die nieuwe tegenslag', zo vertelt Alaphilippe. 'Die ritzege in de Ronde van Wallonië gaf me het gevoel dat ik terug op het juiste spoor zat. Nog geen dag later geraakte ik geen poot vooruit en testte ik positief op covid-19. En ik was er ook echt ziek van. De symptomen zijn verdwenen maar de trainingen die ik intussen heb afgewerkt, waren verre van schitterend. Ik trainde vooral op uithouding en nauwelijks op intensiteit. Ik heb zin om te koersen maar weet alleen niet waar ik momenteel sta. Ik zit met heel wat vragen waar ik zo snel mogelijk een antwoord op wil vinden. Ik hoop dat de tegenslag me voor de rest van het seizoen met rust laat.'

Mentale weerbaarheid wordt op de proef gesteld

Zijn comeback is aanstaande zondag in de Tour of Leuven, waarna hij naar de Tour de l'Ain en de Vuelta a España gaat. 'Ik besef al te goed dat het ene jaar het andere niet is. De jaren volgen elkaar op maar zijn nooit dezelfde. Ik heb enkele topjaren gekend, zonder al te veel tegenslag en met schitterende resultaten. Dit seizoen heb ik nog niet te veel rugwind gehad. Maar dat is het leven en je moet het aanvaarden. Zelfs voor iemand als ik die de zaken goed kan relativeren, is het niet altijd makkelijk geweest. Als wereldkampioen wil je koersen en dat heb ik dit jaar te weinig kunnen doen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws