Intermarché mikt met drie renners op top tien in Vuelta, Thijssen voor sprints Wielrennen
Wielrennen

Intermarché mikt met drie renners op top tien in Vuelta, Thijssen voor sprints

Intermarché mikt met drie renners op top tien in Vuelta, Thijssen voor sprints

Intermarché-Wanty-Gobert heeft haar selectie voor de komende Vuelta a España bekendgemaakt. De Belgische formatie staat met een uitstekend klimmersteam aan de start en hoopt in Madrid op een eindklassering in de top tien. Daarnaast hopen ze op verschillende terreinen voor ritzeges te kunnen gaan.

Intermarché-Wanty-Gobert kende vorig jaar een uitstekende Vuelta a España, door bijna de halve ronde de rode leiderstrui te dragen. Rein Taaramäe wist na zijn etappezege twee dagen het rood te dragen en later was het Odd Christian Eiking die maar liefst zeven dagen de leiderstrui in zijn bezit had. Met een uitgebalanceerd team hoopt de Belgische ploeg in de laatste grote ronde van dit jaar wederom hoge ogen te gooien en daar hebben ze een sterke selectie voor op de been gezet.

De eerste dagen gokt men op de kwaliteiten van Gerben Thijssen, wanneer er in Nederland twee massasprints staan voorgeschoteld. De 24-jarige Belg bewees dit jaar één van de rappere mannen van het peloton te zijn, met recent nog een overwinning in de tweede etappe van de Ronde van Polen. Daarin was Thijssen onder anderen Pascal Ackermann, Olav Kooij en Sam Bennett de baas in een indrukwekkend deelnemersveld. De Belg krijgt in de sprints ondersteuning van lead-out Boy van Poppel, die als enige Nederlander binnen de ploeg naar Spanje afreist. De Deen Julius Johansen is een andere knecht voor Thijssen in de vlakke etappes.

Top tien in algemeen klassement grote doel van Intermarché

Buiten de sprints, focust de ploeg zich vooral op een goede eindklassering in het algemeen klassement. Daarvoor nemen ze de nodige troeven mee, want drie renners die dit jaar al top tien reden in een grote ronde, staan in Spanje aan de start. Te beginnen met de 30-jarige Louis Meintjes. De Zuid-Afrikaan werd onlangs nog achtste in de Tour de France en was in de twaalfde etappe dichtbij een etappezege met een tweede plaats. Daarnaast staan ook Jan Hirt en Domenico Pozzovivo aan de start, die eind mei in de Giro d'Italia respectievelijk als zesde en achtste eindigden. Zij krijgen ondersteuning van Taaramäe en Jan Bakelants, die beiden ook voor ritoverwinningen mogen gaan.

Pieter Vanspeybrouck, de sportief directeur van de ploeg, legt de keuze van de selectie vol met sterke klimmers uit. 'De top tien-noteringen van Meintjes, Hirt en Pozzovivo versterkten het plan om met een groep goede klimmers naar de Vuelta te gaan. Zo vergroten we onze tactische keuzes om wederom voor een top tien te gaan. Onze sprinter Gerben Thijssen heeft dit seizoen verschillende stappen voorwaarts gemaakt. Hij is klaar om voor etappezeges te gaan in de vlakke etappes. Ik ben overtuigd dat wij met onze capaciteiten op alle terreinen kunnen winnen', zo laat Vanspeybrouck weten op de ploegsite.

Selectie Intermarché-Wanty-Gobert Vuelta a España 2022

Louis Meintjes
Jan Hirt
Domenico Pozzovivo
Rein Taaramäe
Jan Bakelants
Gerben Thijssen
Boy van Poppel
Julius Johansen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws