Interview | Roubaix-pech komt hard binnen bij Jumbo-Visma-renners Roosen en Van Dijke: 'Eén woord: klote' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Roubaix-pech komt hard binnen bij Jumbo-Visma-renners Roosen en Van Dijke: 'Eén woord: klote'

Interview | Roubaix-pech komt hard binnen bij Jumbo-Visma-renners Roosen en Van Dijke: 'Eén woord: klote'

Vijf klassieke zeges, maar geen overwinning in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Ploegleider Arthur van Dongen gaf het voorjaar van Jumbo-Visma een 8,5, maar bij de renners overheerste op de wielerbaan van Roubaix vooral nog de teleurstelling. In de Leiderstrui sprak met Tim van Dijke en Timo Roosen.

Allereerst: deze renners krijgen tijdens hun eigen wedstrijd amper iets mee van wat er allemaal van voren aan de hand is. ‘Ik weet niet wat er allemaal is gebeurd, joh', zucht Van Dijke uit. Als we hem op de hoogte brengen van de lekke band van zijn kopman Wout van Aert en de pech van Christophe Laporte en Dylan van Baarle, volgt een moment van bezinning. ‘Het hoort erbij he, bij Roubaix. Eén woord: klote.'

Een soortgelijke krachtterm bij Roosen. 'Wat ik van de koers weet? Ja, ik weet dat Wout derde was. Helemaal klote, natuurlijk. Ik heb verder niets gezien of gehoord, maar als je weg kan rijden op Carrefour ben je al niet slecht. Om dan lek te rijden, ja dat is…’, laat Roosen het laatste woord open voor eigen invulling.

‘Ik hoorde niks onderweg, maar ik zag onze mannen langs de kant er niet blij bij staan. Op deze manier is het wel echt zuur', concludeert de Brabander realistisch. 'Het hoort er natuurlijk ook wel een beetje bij, bij Roubaix. Onderweg zie je ze ook overal liggen of staan, op zo’n dag gebeurt er ook gewoon heel veel. Maar op Carrefour, ja... dan wordt het wel heel lastig', aldus Roosen, die net als Van Dijke in het Bos van Wallers zag dat Van Baarle er niet al te lekker bijlag na zijn valpartij. De winnaar van vorig jaar brak zijn hand en schouder bij die crash.

Interview | Roubaix-pech komt hard binnen bij Jumbo-Visma-renners Roosen en Van Dijke: 'Eén woord: klote'

Jumbo-Visma was gebrand op de overwinning in Parijs-Roubaix

Dat de wil om te winnen groot was bij Jumbo-Visma, stond als een paal boven water. 'Ik moet wel zeggen dat ik wel behoorlijk baal, joh. Al die pech… we wilden hier gewoon heel graag winnen', stelde Van Dijke. Roosen vulde de woorden van zijn jongere ploegmakker aan. 'Iedereen wilde maximaal gaan. Dat is niet gek in Roubaix, maar we waren er super erg op gebrand en hadden ook een goed plan. Alle jongens waren er klaar voor, maar als de pech de overhand neemt is dat natuurlijk klote.’

Beide mannen reflecteerden ook nog op hun eigen koers, die ze precies volgens plan af konden werken. Roosen zijn rol lag in de openingsfase. ‘Het was pittig. Die eerste honderd kilometer tot de eerste strook was het gewoon volle bak mee springen en scherp zijn. Alle ploegen sprongen mee, maar bij sommige teams wilden we wel scherp zijn. Dat kostte veel krachten natuurlijk.'

Van Dijke was de man die de finale openbrak, door op Haveluy het tempo op te voeren met Van Aert in zijn spoor. 'Ik ben heel tevreden over mijn eigen wedstrijd. Vanaf kilometer nul heb ik kunnen werken en daarna heb ik Wout afgezet op die strook voor Wallers. Daarna heb ik Nathan Van Hooydonck en Christophe nog kunnen lanceren, zodat ze druk konden zetten op de rest. Dat is alles wat ik kon doen', stelt de Zeeuw.

Interview | Roubaix-pech komt hard binnen bij Jumbo-Visma-renners Roosen en Van Dijke: 'Eén woord: klote'

Overall review voorjaar Jumbo-Visma: 'Iedereen was goed in orde'

Bij Van Dijke is de teleurstelling en vooral het ongeloof nog zodanig aanwezig dat we een overall review van het voorjaar nog maar achterwege laten, maar Roosen kan al wel voorzichtige conclusies trekken. ‘Teleurstelling overheerst nu wel een beetje. We kwamen hier om te winnen, samen met de Ronde van Vlaanderen was dit wel het grote doel van het voorjaar', stelde hij.

'Iedereen was goed in orde, de ploeg is in de breedte echt supergoed geweest dit voorjaar. Daar gaat het niet mis', concludeert Roosen. 'We hebben een super sterk team met een paar absolute toppers, maar het is dan jammer dat het op zo’n dag net wat misloopt. Maar goed, daar is dan weer weinig aan te doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws