Tim van Dijke

Dit is de pagina van Tim van Dijke, een Nederlandse wielrenner van Visma | Lease a Bike. Van Dijke werd samen met zijn broer Mick in 2022 uit de opleidingsploeg overgeheveld naar de profploeg en heeft ook al twee profzeges op zijn palmares staan. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van Dijke en houdt tevens zijn biografie bij!

tim van dijke

Tim van Dijke werd op 15 maart 2000 geboren in Goes. Van Dijke liet vooral in 2021 voor het eerst van zich horen met winst op wegrit van het Nederlands kampioenschap voor beloften voor zijn broer Mick en Casper van Uden. Tijdens de tijdrit waren de rollen omgedraaid en draaide Mick zijn broer een loer. Op het einde van het seizoen boekte Tim van Dijke dan ook zijn eerste profzege: de slotetappe in de CRO Race. Een jaar later werd hij als prof ook negende op de tijdrit op het NK en won hij ook de proloog in de Roemeense Sibiu Cycling Tour. 

Van Dijke geldt in het voorjaarswerk vooral als knecht voor het sterrenelftal van de Nederlandse brigade, maar werd in 2023 wel tweede in de GP Denain achter Juan Sebastian Molano. Op het NK kwam hij twee plaatsjes dichter bij een nationale titel tegen de klok, verder volgde nog een podiumplek in de Ronde van Luxemburg en twee toptienplaatsen in de ZLM Tour. 

Tim van Dijke Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties