Interview | Wout van Aert begint aan 'grote doelen' van het najaar: 'Nu wil ik op mijn best zijn' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Wout van Aert begint aan 'grote doelen' van het najaar: 'Nu wil ik op mijn best zijn'

Interview | Wout van Aert begint aan 'grote doelen' van het najaar: 'Nu wil ik op mijn best zijn'

Wout van Aert is klaar om zijn grote doelen van dit najaar aan te vatten: de Canadese eendagswedstrijden en daaropvolgend het WK in Australië. 'Het is nu wel de ambitie om echt op mijn best te zijn', vertelde de coureur van Jumbo-Visma in Quebec aan In de Leiderstrui.

Van Aert was bij de zes namen die voor werden gesteld aan de pers in het Delta Hotel in Quebec, Oost-Canada. Naast de Belg waren ook landgenoot Greg Van Avermaet, Tourwinnaars Tadej Pogacar en Geraint Thomas en klassieke topcoureurs en voormalige winnaars in Canada Michael Matthews en Peter Sagan bij de namen die uitgelicht werden.

Organisator Sébastien Arsenault was maar wat trots op de komst van Van Aert, zo liet hij merken. 'Tadej Pogacar en Wout van Aert, het is magnifiek', stelde de man achter de Canadese WorldTour-wedstrijden GP Quebec en GP Montreal op de persbijeenkomst voorafgaand aan de voorstelling van de zes headliners.

Van Aert is al blij met één zege in Canada

De kopman van Jumbo-Visma is hier zeker niet om alleen maar mee te rijden, zo vertrouwde hij In de Leiderstrui toe. 'Goh, allereerst is het welgekomen om Nederlands te spreken', lachte hij bij het horen van de eerste vraag. 'Deze Canadese wedstrijden zijn een doel op zich', vervolgde de Belg serieus.

'In Hamburg (tweede, red.) en Plouay (eerste, red.) ging het eigenlijk al heel goed, twee koersen waar ik eigenlijk hard getraind had van tevoren en de tijd gebruikt had om terug op te bouwen na de Tour', doelt hij op de koersen in Noord-Duitsland en Oost-Frankrijk. 'Nu is het wel het doel om echt op mijn best te zijn. Samen met het WK is dit het grote doel van het najaar', stelt Van Aert.

De wedstrijd van vrijdag in Quebec ligt hem normaal gesproken het beste, maar ook Montreal wil hij niet zomaar laten schieten. 'We beginnen uiteraard eerst vrijdag, en het zal al moeilijk genoeg zijn om te winnen. Als ik er eentje kan winnen, ga ik al heel blij zijn. Stap voor stap.'

Lees verder onder de foto.

Interview | Wout van Aert begint aan 'grote doelen' van het najaar: 'Nu wil ik op mijn best zijn'
Van Aert bij de grote namen voor de Canadese races

Druk van buitenaf voor Van Aert? 'Dat ben ik gewoon'

De keuze voor de Canadese wedstrijden is er voor Van Aert, die direct na deze koersen doorreist naar Australië, geen voor de ligging. 'Op de wereldkaart ligt er niets goed als je naar Australië moet, dus dat is voor niemand handig. Maar goed, moest het WK in Europa zijn, dan zit Canada net wel weer in de weg omdat de mensen die dat niet doen een voordeel hebben. Nu moet iedereen die reis maken, of je hem nu vanuit hier maakt of vanuit Europa.'

'Het zijn hier gewoon twee koersen die superzwaar zijn en wel op het WK lijken, denk ik. Op dat punt is dit wel een goed podium', vervolgt Van Aert. Zowel in Quebec als Montreal wordt er, net zoals in Wollongong, op een stadscircuit gereden dat meerdere heuvels bevat.

De keuze voor Canada is er in ieder geval geen voor het ontwijken van enige druk, stelt de Belg die afgelopen jaar in eigen land (Leuven) de druk van de natie moest dragen. 'Van buitenaf zal het zeker rustiger zijn doordat het wat verder van huis is, maar anderzijds ben ik het ook wel gewoon om met druk om te gaan. Dat is geen nieuwe situatie meer, dus daar verwacht ik geen problemen mee. Ik kijk er gewoon naar uit.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws