Is Laporte dan de groene troef voor Jumbo-Visma in de Tour? 'Wout zijn plan kan alles veranderen' Wielrennen
Wielrennen

Is Laporte dan de groene troef voor Jumbo-Visma in de Tour? 'Wout zijn plan kan alles veranderen'

Is Laporte dan de groene troef voor Jumbo-Visma in de Tour? 'Wout zijn plan kan alles veranderen'

Drie etappes, twee overwinningen: Christophe Laporte is on fire in het Critérium du Dauphiné. De Fransman van Jumbo-Visma toonde dit voorjaar al dat hij afgelopen winter nog een stap heeft kunnen zetten, maar trekt dat schijnbaar moeiteloos door in de zomer.

Direct na afloop van de rit sprak Laporte al met verbazing uit dat hij jongens als Sam Bennett en Dylan Groenewegen kon kloppen op een vlakke aankomst. ''Het was eigenlijk een dag voor de pure sprinters, maar ik had bij de ploegleiding aangegeven dat ik er wel voor wilde gaan. Op 500 meter van de finish dacht ik eigenlijk dat het onmogelijk was om te winnen. Uiteindelijk pak ik hem toch, dus is het een extra mooie dag.'

Bij Het Nieuwsblad ging hij nog dieper in op zijn zege. 'Ik ben altijd al rap geweest, maar niet rap genoeg om in een massaspurt na zo’n gemakkelijke dag de écht snelle mannen te verslaan. Dit is ook voor mij een aangename verrassing. Dit is de allermooiste spurtoverwinning ooit', liet de Fransman zich ontvallen.

Laporte werkt in Tour met 'veel plezier' voor Van Aert 

Laporte, een belangrijke pion voor de Tour de France-selectie van Jumbo-Visma, schaart zich met zijn prestaties in de Dauphiné stilaan ook bij de favorieten voor de groene trui in de Ronde van Frankrijk. 'Het is ook mijn allereerste vlakke sprint die ik in de World Tour win. Maar neem de spurt van La Chaise-Dieu van maandag waarin ik pas als vierde finish: op zo’n aankomst in de Tour is Wout van Aert altijd dé favoriet. Dan werk ik met veel plezier voor hem', aldus Laporte, die zich op de vlakte houdt wat betreft de ambities van zijn Belgische ploeggenoot. 'Ik weet niet wat Wout van plan is. Ambieert hij toch het groen? Of niet? Dat kan alles veranderen', klinkt het enigszins mysterieus.

Groen of niet, Jumbo-Visma zal met één groot doel naar de Tour trekken: de gele trui winnen met Jonas Vingegaard. 'Laat ons duidelijk zijn: het is niet mijn eerste prioriteit om massaspurten te winnen. Jonas en het geel zijn dat wel', concludeert ook Laporte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws