Jakobsen troeft Danny van Poppel af in massasprint Gooikse Pijl, Van der Poel 46e Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen troeft Danny van Poppel af in massasprint Gooikse Pijl, Van der Poel 46e

Jakobsen troeft Danny van Poppel af in massasprint Gooikse Pijl, Van der Poel 46e

Fabio Jakobsen heeft de 2021-editie van de Gooikse Pijl op zijn naam geschreven. De renner van Deceuninck-Quick-Step bleek in een massasprint een maatje te groot te zijn voor voormalig winnaar Danny van Poppel (tweede) en Jordi Meeus (derde). Mathieu van der Poel eindigde op een 46e plek, op elf tellen van Jakobsen.

De Gooikse Pijl zou een belangrijke test gaan worden voor de mannen die over exact een week gaan strijden om de regenboogtrui in Vlaanderen. De ogen waren daarbij uiteraard vooral gericht op Van der Poel, die nog steeds niet zeker is van deelname aan het WK. De voormalig Nederlands kampioen kampt namelijk nog altijd met vervelende rugklachten en wil de knoop pas na dit weekend doorhakken. Het beloofde dus zeker een spannende dag te worden voor de Nederlandse wielerfans!

Zeven mannen op avontuur, maar Intermarché geeft gas

Om 12.00 uur werd het startsein gegeven vanuit Halle en barstte de koers los. Een zevental renners wist zich al snel los te maken van het peloton, dat het nog rustig aan deed. Het ging om Kenny De Ketele, (Sport Vlaanderen), Thijs de Lange (Metec), André Drege (Coop), Sakarias Koller Loland (Uno-X), Gianni Marchand (Tarteletto), Daniel Tulett (Canyon) en Jan-Willem van Schip (BEAT). Het peloton gunde de kopgroep een ruime twee minuten.

Een hele poos later wisten ook Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix) en Jenthe Biermans (Israel) de oversteek naar de aanvallers te maken. De kansen voor deze vergrote kopgroep leken echter karig, daar de minuten ervan af vlogen in de laatste rondes. Met name de mannen van Intermarché-Wanty-Gobert, die niemand vooraan hadden zitten, gooiden de gashendel in het peloton eens flink open. Met Van Poppel aan boord, hoopte de Belgische formatie uiteraard op een massasprint.

Einde verhaal voor de kopgroep, sprint aanstaande

Op een ruime tien kilometer van de meet had het jagende peloton de aanvallers te pakken. Vervolgens deden verschillende ploegen hun duit in het zakje om het tempo zo hoog mogelijk te houden. Alpecin-Fenix reed uiteraard op kop voor Van der Poel, maar ook ploegen als Deceuninck-Quick-Step (Jakobsen en Sam Bennett) en BORA-hansgrohe (Jordi Meeus) droegen hun steentje bij. We konden ons verheugen op een spannende massasprint!

Onder aanvoering van Deceuninck-Quick-Step begon het peloton aan de laatste duizend meter van de wedstrijd. The Wolfpack rolde de rode loper uit voor Jakobsen, die zo in een perfecte positie belandde. De Nederlander kreeg nog concurrentie vanuit de hoek van Van Poppel en Meeus, maar beide renners wisten hem niet meer voorbij te snellen.

Uitslag Gooikse Pijl 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws