Jan Bakelants sneert naar INEOS Grenadiers: 'Tof voor Evenepoel, maar negatief voor de kijker' Wielrennen
Wielrennen

Jan Bakelants sneert naar INEOS Grenadiers: 'Tof voor Evenepoel, maar negatief voor de kijker'

Jan Bakelants sneert naar INEOS Grenadiers: 'Tof voor Evenepoel, maar negatief voor de kijker'

INEOS Grenadiers was dinsdag in de breedte veruit de beste ploeg in de eerste halve bergrit van de Giro d'Italia, maar de Britten konden die collectieve kracht nog niet uitdrukken in tijdsverschillen. Wieleranalist Jan Bakelants kan de tactiek van de ploeg niet begrijpen, zo vertelt hij in Wielerclub Wattage.

INEOS-kopman Geraint Thomas zag de kritiek overigens al aankomen, vertelde hij op de avond na de rit naar Lago Laceno. 'We hebben in deze rit laten zien hoe sterk we zijn, maar zo gaan we het niet de hele koers doen. We gaan Remco niet blijven helpen op die manier, want mensen zullen zich ongetwijfeld vragen hebben gesteld bij onze tactiek', liet de man uit Wales los in zijn eigen podcast met ploegmakker Luke Rowe.

Bakelants stoort zich aan manier van koersen INEOS Grenadiers

Glazen bol of niet, die vragen kwamen er inderdaad. Ex-prof Bakelants was redelijk fel. 'Ik ben momenteel vooral ontgoocheld in de ondernemingslust van de andere ploegen. Het stoort me dat de jongens van INEOS Grenadiers precies extra ploegmaats van Remco Evenepoel zijn', stelde hij.

'Dat is tof voor hem, maar het is negatief voor de kijker', ging Bakelants verder. 'Ik stoor me aan hun manier van werken: ze hebben zoveel menselijk kapitaal, maar ze zetten het heel slecht in. Ze zijn sterk in de breedte en ze moeten rendement halen door renners vroeg in de aanval te sturen. Maar ze blijven met z'n vijven bij elkaar', doelt de Belg op onder meer adjudanten Pavel Sivakov, Thymen Arensman en Laurens De Plus, die volgens hem de vuurlinie in moeten worden gestuurd.

Bakelants keek ook al met een schuin oog vooruit naar de rit van vrijdag, richting Gran Sasso. 'Ze rijden tempo op een klim waarbij ze weten dat ze niemand hebben die Evenepoel of Primoz Roglic kan lossen. Ik vind het een rare tactiek', aldus de conclusie.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news