Jumbo-Visma gaat met klimtalent Tijmen Graat plan aan voor de lange termijn Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma gaat met klimtalent Tijmen Graat plan aan voor de lange termijn

Jumbo-Visma gaat met klimtalent Tijmen Graat plan aan voor de lange termijn

Mooi nieuws vanuit het kamp van Jumbo-Visma donderdag: de Nederlandse ploeg is met klimtalent Tijmen Graat een overeenkomst voor de lange termijn overeengekomen. Graat tekent tot en met 2027 bij de WorldTour-formatie, waar hij begin 2025 officieel in dienst zal komen.

Eerst resten er nog anderhalf jaar bij de beloften voor de uit Maashees afkomstige coureur, die al wel stelselmatig ingezet zal worden bij de WorldTour-formatie. 'Ik vind het heel gaaf om daarna in 2025 volledig voor het World Tour-team uit te komen. Jumbo-Visma is het beste World Tour-team dat er is. We hebben een voorsprong qua begeleiding, voeding en materiaal en dat geeft me het vertrouwen dat ik mezelf hier het beste kan ontwikkelen', laat hij weten in het perscommuniqué.

'In de anderhalf jaar die ik heb doorgebracht in het Development Team heb ik me enorm kunnen ontwikkelen. Ik had me geen betere beloftentijd kunnen wensen. Ik hoop de periode die ik hier de komende anderhalf jaar nog zal doorbrengen mooi af te sluiten', aldus de goed in de groep liggende Graat, die dit jaar al indruk maakte bij de profs tijdens de Wielerweek van Coppi en Bartali.

Jumbo-Visma heeft veel fiducie in Graat

Robbert de Groot, Head of Development bij Jumbo-Visma, geeft aan dat Graat een groot talent is. 'Tijmen fietst pas vier jaar. Toen hij bij ons voor het eerst op de radar kwam zat hij op een veel te grote fiets. We konden desalniettemin direct zien dat hij een enorm potentieel heeft. De afgelopen anderhalf jaar hebben we gezien dat hij naast dat fysieke potentieel ook enorm leergierig en gedreven is.'

Ook sportief directeur Merijn Zeeman doet een duit in het zakje. 'De renners van ons Development Team worden breed opgeleid. Tijmen laat zien dat hij in de beloftecategorie tot de beste renners behoort, toont veel potentieel, is leergierig en heeft een goede persoonlijkheid. Dat allemaal samen maakt dat we zo tevreden zijn dat hij prof wordt bij ons. We gaan samen verder op de ingeslagen weg. We zijn vol vertrouwen dat we samen met hem de volgende stappen kunnen zetten', aldus Zeeman.

In de Leiderstrui sprak in april al uitgebreid met Graat, die toen zijn plannen voor de rest van 2023 uit de doeken deed. 'Specifieke doelen voor dit jaar heb ik nog niet gesteld. Ik ga – als het goed is – de Baby Giro en Tour de l’Avenir rijden, dus dat zijn koersen waar ik het wel goed wil doen. We hebben daar ook heel veel andere goede renners voor, die ik ook wil helpen. Dat is ook heel waardevol, temeer omdat ik nog altijd maar tweedejaars ben.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws