Jan Tratnik over Jumbo-Visma: 'Ze hebben de beste support qua uitrusting, coaching, voeding en materiaal' Wielrennen
Wielrennen

Jan Tratnik over Jumbo-Visma: 'Ze hebben de beste support qua uitrusting, coaching, voeding en materiaal'

Jan Tratnik over Jumbo-Visma: 'Ze hebben de beste support qua uitrusting, coaching, voeding en materiaal'

In het kielzog van Dylan van Baarle en Wilco Kelderman trok Jumbo-Visma nog een toprenner aan voor volgend jaar: Jan Tratnik, een Sloveense laatbloeier die zichzelf het afgelopen jaar definitief vestigde op het hoogste niveau in de grote wedstrijden. Hij kijkt ongelofelijk uit naar zijn dienstverband bij de Nederlandse ploeg.

Tratnik gold afgelopen jaren als één van de meest betrouwbare knechten in het peloton, maar liet afgelopen seizoen zien dat hij het ook zelf kan op het hoogste niveau. Namens Bahrain Victorious eindigde hij bij de besten in wedstrijden als Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race, terwijl hij op het WK ei zo na een medaille miste. De Sloveen werd daar in de laatste meters ingerekend door het aanstormende peloton, onder leiding van toekomstig ploegmaat Christophe Laporte.

In september vertelde hij al aan In de Leiderstrui dat hij zich verder wil ontwikkelen in de klassiekers, nu doet hij daar in zijn blog een schepje bovenop. 'Ik denk dat Jumbo-Visma al mijn zwakke punten gaat verbeteren. Ze hebben de beste support als het gaat om uitrusting, coaching, voeding en materiaal. Ik kan niet wachten om te kijken hoe ver mij dat zal brengen.'

33-jarige Tratnik ziet zichzelf niet als oude krijger: 'Alles is nog altijd mogelijk' 

Toch heeft Tratnik met zijn 33 jaar meer jaren achter zich dan voor zich. 'Maar ik zie mijzelf niet als oud', klinkt het bij de vriend van Primoz Roglic. 'Ik denk dat als je daaraan gaat denken, je jezelf oud gaat maken. Zolang de benen goed zijn en het hoofd goed zit, is alles mogelijk.'

'Als je volhardt en gelooft, is alles mogelijk. Ik ga nu een nieuwe fase in, waarin ik er zodanig in geloof dat ik succesvol zal zijn. Ik kan niet wachten totdat het allemaal begint', sluit Tratnik, die een contract tekende voor twee jaar bij Jumbo-Visma, af.

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws