Eerste keer, goede keer voor Nederland: sterke Molengraaf pakt EK-titel bij junioren vrouwen Veldrijden
Veldrijden

Eerste keer, goede keer voor Nederland: sterke Molengraaf pakt EK-titel bij junioren vrouwen

Eerste keer, goede keer voor Nederland: sterke Molengraaf pakt EK-titel bij junioren vrouwen

Lauren Molengraaf heeft het EK veldrijden bij de junioren vrouwen weten te winnen. De jonge Nederlandse rekende in de slotronde af met haar twee overgebleven concurrentes na een interessante wedstrijd.

Om 11.00 uur trapten de junioren dames het EK veldrijden 2022 af rondom de Citadel van Namen, dit weekend het decor van het wielerspektakel. De Italiaanse Valentina Corvi en Britse Cat Ferguson namen de snelste start, maar de concurrentie liet deze twee niet direct weg rijden.

Namens Nederland en België weerden Molengraaf en Xaydee Van Sinaey zich kranig, terwijl het veld op de zware omloop in Namen in ronde één toch al redelijk uit elkaar werd geslagen. Deze trend zette zich in ronde twee voort, met Corvi en Ferguson nog steeds als voornaamste kartrekkers.

Nederlandse Molengraaf komt opzetten vanuit de achterhoede

Molengraaf en Van Sinaey lieten zich echter niet uit het veld slaan en pakten aan het eind van de tweede ronde over. Op die manier kregen we een spannende strijd tussen vier jongedames, die allemaal op dat hoogste schavotje wilden staan.

In de derde ronde trok Molengraaf nog maar eens fors door, wat er teveel aan was voor Ferguson. Ook Van Sinaey kreeg zienderogen meer moeite met de versnellingen van haar generatiegenote, maar ze bleef zich vastbijten in de modderige wielen van haar concurrentes.

Met drie doken de jongelingen de laatste van de rondes in. Corvi bleef als een echte Italiaanse op de deur beuken, maar de dames uit de Benelux gaven niet direct af. In de afdalingen was het dan weer mountainbikester Molengraaf die risico's nam, waardoor Van Sineay tien seconden moest toegeven op de andere dames.

Even later moest ook Corvi passen na een venijnige aanval van Molengraaf, die op die manier direct de eerste zege voor Nederland binnenharkte. Corvi werd tweede, Van Sinaey derde.

Uitslag EK veldrijden junioren vrouwen 2022

🥇️ Lauren Molengraaf
🥈️ Valentina Corvi
🥉 Xaydee Van Sinaey

0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news