Johan Bruyneel trekt stevig van leer tegen UCI-baas David Lappartient na video met Tadej Pogacar Wielrennen
Wielrennen

Johan Bruyneel trekt stevig van leer tegen UCI-baas David Lappartient na video met Tadej Pogacar

Johan Bruyneel trekt stevig van leer tegen UCI-baas David Lappartient na video met Tadej Pogacar

Johan Bruyneel en David Lappartient zijn geen beste vrienden, dat is wel duidelijk. De voormalig ploegleider van Lance Armstrong haalde op X uit naar de Franse UCI-baas, nadat Lappartient een video van hemzelf en Tadej Pogacar in Abu Dhabi deelde.

'Hi, ik ben in Abu Dhabi en ik ben heel blij om hier met Tadej te fietsen', sprak de voorman van de mondiale wielerbond zijn X-volgers toe in een video met de wielerster van UAE-Team Emirates. 'Het is leuk om met je te fietsen', stelt de Sloveen, waarna ze elkaar het beste toewensen voor het seizoen 2024, met een glimlach.

Zo vertredend, moet ook Bruyneel gedacht hebben. Die sloeg er op aan. 'Deze heilige alomtegenwoordige David, hij is overal! Het belangrijkste voor hem is om gezien te worden naast belangrijke en invloedrijke figuren: de paus, president Macron, de president van Korea, zijn vriend Thomas Bach, de Gouden Bal, enzovoort. Allemaal met één specifiek doel: het presidentschap van het IOC', aldus de Belg.

'Wat velen weten, maar niemand ooit zegt: fietsen interesseert hem niet zoveel', is Bruyneel stellig. 'Het ergste is dat hij zal slagen in zijn plan, want vroeg of laat zal hij daar komen. Ondertussen reist hij de wereld rond om zijn tientallen officiële functies uit te oefenen. Een half miljoen euro per jaar krijgen, voor niets te doen bij het UCI... je moet het hoe dan ook doen', klinkt het cynisch uit de mond van de man die jarenlang met Armstrong rondliep in de sport.

Bruyneel: 'Wat heeft Lappartient bereikt? NIETS!'

'De meest alomtegenwoordige president van de wielersport, maar wat heeft deze heer uiteindelijk al bereikt? NIETS!', roept Bruyneel uit, die tot slot nog een disclaimer plaatst bij zijn bericht richting Lappartient. 'Bewaar deze tweet voor later, over een paar jaar zal ik kunnen zeggen: ik zei het toch!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws