Johannes Staune-Mittet bevestigt als volgende Jumbo-parel met eindzege Giro Next Gen: 'Smaakt naar meer' Wielrennen
Wielrennen

Johannes Staune-Mittet bevestigt als volgende Jumbo-parel met eindzege Giro Next Gen: 'Smaakt naar meer'

Johannes Staune-Mittet bevestigt als volgende Jumbo-parel met eindzege Giro Next Gen: 'Smaakt naar meer'

Jumbo-Visma is een talentenfabriek, met de één na de andere parel die zich meldt aan het front. Normaliter hoeven we niet lang meer te wachten op het volgende project van de Nederlandse wielerploeg: Johannes Staune-Mittet. De 21-jarige Noor bevestigde afgelopen week zijn status als toptalent met eindwinst in de Giro Next Gen.

De achtdaagse rittenkoers voor beloften, liefkozend ook wel de Baby Giro genoemd, werd de afgelopen jaren steevast gewonnen door de sterren van morgen. Aleksandr Vlasov, Tom Pidcock en Juan Ayuso zijn zo drie namen die in de afgelopen jaren wisten te winnen. Vorig jaar was de jonge Brit Leo Hayter (broertje van Ethan) nog de sterkste. Hij rijdt inmiddels bij INEOS Grenadiers.

Kortom: wie de Baby Giro wint, kan wel iets. En Staune-Mittet won niet zomaar, nadat hij vorig jaar al tweede werd in de Tour de l'Avenir, die andere grote beloftenkoers... Hij greep op dag vier de macht door bovenop de Passo dello Stelvio te winnen en de leiderstrui te pakken. Het was de rit waarin 24 renners uit koers werden gehaald vanwege hangen aan de auto, maar Staune-Mittet deed het allemaal op eigen kracht.

Staune-Mittet krijgt vertrouwen van eindwinst

De Ier Darren Rafferty van Hagens Berman Axeon was in de laatste dagen van de Giro de enige die nog binnen de minuut bleef van Staune-Mittet, die op de voorlaatste dag nog extra tijd pakte in een bergetappe. Op de slotdag kwam zijn eindzege niet meer in gevaar. 'Dit betekent heel veel voor mij. We kwamen hier om de Giro te winnen met mij of met een van de andere jongens. Ik voel me al heel de week sterk en kreeg heel de race geweldige steun van mijn ploegmaten. Toen we de trui pakten, hebben we alles op alles gezet om die te behouden', zo kijkt de Noor via de officiële kanalen van Jumbo-Visma terug op een geweldige week.

Dat Jumbo-Visma ook het ploegenklassement won, geeft de dominantie van de Nederlandse formatie wel aan. 'We moeten dit met elkaar vieren, want het is echt een teamprestatie. Er zitten zoveel goede renners in het team. Dat betekent voor mij persoonlijk ook dat ik moet blijven verbeteren. Dat kan in deze ploeg en daar ben ik dankbaar voor. Ik krijg hier uiteraard alleen maar meer vertrouwen van. Het winnen van deze mooie trofee is een unieke en mooie ervaring die smaakt naar meer.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws