Johannink (TDT-Unibet) probeert uitgedund peloton te verschalken in Antalya, maar moet zege aan Govekar laten Wielrennen
Wielrennen

Johannink (TDT-Unibet) probeert uitgedund peloton te verschalken in Antalya, maar moet zege aan Govekar laten

Johannink (TDT-Unibet) probeert uitgedund peloton te verschalken in Antalya, maar moet zege aan Govekar laten

Matevz Govekar heeft donderdagmiddag de tweede rit in de Tour of Antalya . De 23-jarige Sloveen van Bahrain-Victorious haalde het na een sprint van een uitgedund peloton. Jelle Johannink probeerde namens Tour de Tietema-Unibet een sprint af te wenden, maar dat lukte niet.

Samen met WorldTour-teams Alpecin-Deceuninck en Bahrain-Victorious is Tour de Tietema-Unibet een van de blikvangers in het Turkse toeristenoord. Dat wilde de procontinentale ploeg van Bas Tietema ook laten zien en het stuurde dan ook een mannetje mee in de ontsnapping. De Noorse nieuwkomer in de ploeg Cedrik Bakke Christophersen kreeg het gezelschap van de Italiaan Marco Tizza (Bingoal WB), de Pool Kamil Malecki (Q36.5 Pro Cycling Team), de Fransman Alois Charrin (Tudor Pro Cycling), de Oekraïener Anatoliy Budyak (Terengganu Cycling Team) en de Australiër Drew Morey (Kinan Racing Team).

De climb Prime (7,1 kilometer aan 7,2 procent) was de enige klim van de dag, maar wel een stevige kuitenbijter voor leider Timothy Dupont. Te stevig want de Belgische sprinter moest het peloton laten rijden. Ook Charrin kreeg bergop gek genoeg te kampen met een leegloper en viel vooraan weg; in zijn plaats kwamen twee nieuwe verse krachten: de Noor Adne Holter (Uno-X Moblity) en de Zwitser Roland Thalmann (Tudor Pro Cycling). Tussen de koeien door won Budyak overigens de bergprijs op 1286 meter hoogte, het 'dak' van de Turkse rittenkoers.

Door de regen kregen we een gevaarlijke afdaling richting aankomstplaats Antalya en dat eiste ook zijn tol. Tizza maakte een lelijke smak tegen het asfalt en viel vooraan letterlijk weg, waardoor de vluchters het met hun zessen moesten rooien. Lang duurde dat echter niet, want een peloton van ruim veertig renners overrompelde de vluchters op een dikke tien kilometer van de finish, waardoor we voor de tweede dag op rij een massasprint zouden krijgen.

Net zoals Owen Geleijn woensdag trachtte TDT-Unibet met Johannink op vijf kilometer van de streep de sprint te omzeilen, maar zijn late uitval strandde in de laatste kilometer. Uiteindelijk won Govekar nog de sprint voor de Belg Kenneth van Rooy (Bingoal WB) en de Italiaan Giovanni Lonardi (Polti Kometa), die woensdag ook al tweede was, maar als troostprijs wel de leiderstrui overneemt van Dupont. Met Axel Huens eindigde er wel een TDT-renner nog in de top vijf.

Uitslag rit 2 Tour of Antalya 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws