Late aanval Geleijn (TDT-Unibet) strandt in schoonheid te Antalya, Dupont (Tarteletto-Isorex) wint Wielrennen
Wielrennen

Late aanval Geleijn (TDT-Unibet) strandt in schoonheid te Antalya, Dupont (Tarteletto-Isorex) wint

Late aanval Geleijn (TDT-Unibet) strandt in schoonheid te Antalya, Dupont (Tarteletto-Isorex) wint

Timothy Dupont (Tarteletto-Isorex) heeft in Antalya de eerste rit van de ronde in de gelijknamige regio weten te winnen. De Belg was de snelste in een massasprint, nadat een aanval van Owen Geleijn (TDT-Unibet) in alle schoonheid strandde in de finale.

Daar was ie dan, de eerste wedstrijd van TDT-Unibet als procontinentale ploeg. De formatie van Bas Tietema reisde deze week naar Turkije af om daar deel te nemen aan de Tour of Antalya. Uiteraard is TDT-Unibet niet de enige formatie op de startlijst, daar ook WorldTour-teams als Alpecin-Deceuninck en Bahrain Victorious participeerden in de toeristische regio.

's Ochtends stapte men op de fiets voor een vrij korte rit van 135 kilometer, in niet zo florissante omstandigheden. Het regende namelijk in Turkije en dat zorgt in dat land doorgaans voor vrij gladde wegen. Vijf renners lieten zich er niet door afschrikken en kozen al vroeg het hazenpad: Pirmin Eisenbarth (Bike Aid), Thomas Lebas (Kinan), José Sousa (Sabgal), Luca Van Boven (Bingoal-WB) en Paul Wright (REMBE) waren de namen van het kwintet.

Lebas moest in de vlakke rit passen en nam zodoende weer plaats in het peloton, waar Martijn Budding van TDT-Unibet al vroeg in zijn remmen moest knijpen. De Nederlander voelde zich te ziek om verder te koersen nadat hij zijn eten 's ochtends al niet naar binnen kon werken, meldde zijn ploeg op social media.

Op 25 kilometer van de aankomst was het verhaal van de vluchters over, waardoor de focus stilaan op de aangekondigde massaspurt kon. Klimmer Sébastien Reichenbach (Tudor) en Nederlander Owen Geleijn (TDT-Unibet) probeerden deze nog te omzeilen met een aanval in het laatste kwart van de koers, maar werden in de laatste kilometers overrompeld door het peloton. In de spurt wist Dupont het namens Tarteletto-Isorex dus succesvol af te ronden, voor de Italianen Giovanni Lombardi (Polti-Kometa) en Alberto Bruttomesso (Bahrain Victorious).

Uitslag etappe 1 Tour of Antalya 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws