'JOMO'; Wout van Aert vat Strade Bianche-afwezigheid in één afkorting samen vanop Tenerife Wielrennen
Wielrennen

'JOMO'; Wout van Aert vat Strade Bianche-afwezigheid in één afkorting samen vanop Tenerife

'JOMO'; Wout van Aert vat Strade Bianche-afwezigheid in één afkorting samen vanop Tenerife

Wout van Aert is zaterdag niet te zien in Strade Bianche, maar heeft met ploeggenoten Per Strand Hagenes, Jan Tratnik en Tiesj Benoot inmiddels de reis gemaakt naar Tenerife. Op het Canarische eiland deed hij zijn eerste training, die hij een geheel passende naam gaf: 'JOMO', oftewel Joy Of Missing Out.

Een verbastering op FOMO (Fear Of Missing Out) natuurlijk, waarmee Van Aert in één afkorting de uitleg herhaalt die hij na Kuurne-Brussel-Kuurne gaf aan In de Leiderstrui. 'Of het tegenstrijdig voelt om nu naar Tenerife te reizen in plaats van Toscane? Ja en nee. Als ik zaterdag naar de koers zal kijken, zal het... pijn doen is veel gezegd, maar dan ga je automatisch denken van 'misschien dit, of misschien dat?'

Van Aert gelooft in aanpak richting grote klassiekers

'Ondertussen heb ik wel de ervaring om te weten dat training mij altijd beter heeft gemaakt, en heel veel koersen niet per se', stelde Van Aert. 'Ik wilde deze nieuwe aanpak proberen en we zullen zien of het loont. Ik zal er zeker op afgerekend worden, maar - ook met de Giro die er nog aankomt - geloof ik er in. Hopelijk betaalt dat zich uit.'

De eerste training van Van Aert op Tenerife was 89 kilometer lang en bevatte 2172 hoogtemeters Belg keert normaliter in de E3 Saxo Classic terug in koers, op vrijdag 22 maart. Zijn grote doelen zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

'JOMO'; Wout van Aert vat Strade Bianche-afwezigheid in één afkorting samen vanop Tenerife

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws