Jonge veulens Ryan en Van der Lee komen al een eerste keer uit de EF-stal in Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

Jonge veulens Ryan en Van der Lee komen al een eerste keer uit de EF-stal in Tour Down Under

Jonge veulens Ryan en Van der Lee komen al een eerste keer uit de EF-stal in Tour Down Under

EF Education-EasyPost heeft naar gewoonte als een van de laatste ploegen zijn selectie bekendgemaakt voor de Tour Down Under. De Amerikaanse brigade brengt heel wat jonge veulens en vooral nieuwkomers aan het vertrek en met Jardi van der Lee start er ook een Nederlander in de Australische rittenkoers.

Naast de 22-jarige Nederlander tekent ook een renner met een Nederlands verleden present: Archie Ryan. De 22-jarige Ier koerste de voorbije jaren voor het opleidingsteam van Jumbo-Visma, maar zocht na veel blessureleed een nieuw elan bij EF. Verder komt met de 21-jarige Brit Jack Rootkin-Gray nog een derde neoprof aan de start. Het jonge geweld moet binnen de perken gehouden worden door Jonas Rutsch, Stefan de Bod, Owain Doull en Harry Sweeny, die ook nieuw is binnen de ploeg van Jonathan Vaughters.

'We hebben een vrij fris team', reageert ploegleider Tom Southam op de selectie in het persbericht. 'Slechts één renner heeft deze wedstrijd al eerder gereden en dat is Jonas (Rutsch). Owain en Stefan hebben allebei meegedaan, maar met verschillende teams. Het is allemaal vrij nieuw. We hebben drie neoprofs - Jack, Jardi en Archie - wat spannend is. Het is echt een goede race voor hen om te starten. Het is een spannende race en ze moeten competitief kunnen zijn, ook de neoprofs. Het is technisch niet al te complex, dus er is veel ruimte voor hen om zich te ontwikkelen en te groeien. Naast deze jongens hebben we renners als Owain (Doull) en Harry (Sweeny). Hij heeft de race ook nog nooit gereden, maar Owain en hij hebben tonnen ervaring, stabiele handen en het zijn gewoonweg erg sterke renners. Het is echt een goede mix en ik wil dat de jongens de vrijheid hebben om hard te racen en te genieten van de eerste race.'

Selectie EF Education-EasyPost Tour Down Under 2024

Archie Ryan
Harry Sweeny
Jack Rootkin-Gray
Jardi van der Lee
Jonas Rutsch
Owain Doull
Stefan de Bod

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws