Jorgenson ziet hoop op ritzege letterlijk wegvallen: 'No risk, no glory' Wielrennen
Wielrennen

Jorgenson ziet hoop op ritzege letterlijk wegvallen: 'No risk, no glory'

Jorgenson ziet hoop op ritzege letterlijk wegvallen: 'No risk, no glory'

Matteo Jorgenson mocht dinsdag voor de derde keer in deze Tour de France voor een ritzege gaan en kwam er andermaal dichtbij. De Amerikaan van Movistar stuitte op een sterk duo van Israel-Premier Tech en kwam tot overmaat van ramp ten val in de laatste afdaling.

'No risk, no glory', schreef Jorgenson op Instagram na afloop van de etappe. 'En vandaag was het zeker nog glory. Ik wil de ploeg bedanken voor het vertrouwen dat ik heb gekregen om voor de rit te gaan. Ik heb te veel risico's genomen en daarvoor heb ik moeten boeten', doelt hij op zijn val. 'Sorry daarvoor. Ik hoop dat mijn wonden niet al te serieus zijn.'

Jorgenson, die ploegmakker Enric Mas opnieuw tijd zag verliezen, ging bij CyclingTips dieper in op zijn val. 'Ik wist dat het mijn laatste kans zou zijn op een ritzege en ben er vol voor gegaan. Ik deed het overgrote deel goed en ging vol gas de afdaling in. Dat bleek te veel risico te zijn, maar zo is de koers.'

Jorgenson geeft niet veel om vierde plek

'Je hebt altijd de kans dat je tegen de grond gaat en zo ging het. Nu baal ik er echter vooral van dat ik niet eens op het podium ben geëindigd', stelde de nummer vier in de daguitslag van de rit naar Foix. 'Ik had heel goede benen en dat maakt het alleen maar maar teleurstellender dat ik niet heb gewonnen', vertelt de jonge Amerikaan.

'Ik heb Hugo Houle niet zien gaan omdat ik toen bij de auto zat', geeft Jorgenson aan. 'Toen ik hoorde dat hij weg was ben ik beginnen rijden, maar Michael Woods zat op mijn wiel. Dat maakte het een lastige situatie.' Jorgenson is naar eigen zeggen niet tevreden met zijn vierde plek. 'Dat zegt me eindelijk niets. Ik heb wel wat blessures, dus ik weet niet in hoeverre ik nog kan helpen voor de ploeg. Deze ritten geven me echter wel vertrouwen dat ik het in me heb om een Tourrit te winnen', houdt hij de hoop erin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws