Jumbo-Visma en Vingegaard zorgen voor 'keerpunt' bij UAE-Team Emirates en Pogacar: 'Het maakt ons beter' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma en Vingegaard zorgen voor 'keerpunt' bij UAE-Team Emirates en Pogacar: 'Het maakt ons beter'

Jumbo-Visma en Vingegaard zorgen voor 'keerpunt' bij UAE-Team Emirates en Pogacar: 'Het maakt ons beter'

Aankomende maandag begint Tadej Pogacar aan zijn seizoen 2023. De Sloveen richt zijn jaar weeral in rondom de Tour de France, waarin hij maar wat graag revanche wil nemen tegenover Jumbo-Visma en Jonas Vingegaard.

Als er iemand is bij UAE-Team Emirates die weet hoe Jumbo-Visma werkt, is het George Bennett wel. De Nieuw-Zeelander maakte vorig jaar de overstap van de Nederlandse ploeg naar het team uit de Emiraten en verloor de Tour dus tegenover zijn ex-team. 'Maar voor ons is dat eigenlijk alleen maar een geweldig iets geweest', concludeert Bennett nu als UAE-renner bij VeloNews.

Hoe zit dat dan precies, die uitspraak? 'We hebben alles opnieuw bekeken, elk detail. Voorheen wist Tadej zijn wedstrijden puur op klasse te winnen, maar nu kijken wij ook naar de kleinere dingen qua materiaal, training, nutrition; alles. Ik denk dat het van ons een veel betere ploeg maakt.'

Tour de France-verlies 'keerpunt' voor UAE-Team Emirates en Pogacar

Het verlies in de Tour de France na twee opeenvolgende zeges is volgens Bennett 'een keerpunt' voor Pogacar en UAE-Team Emirates. 'Tadej is nog steeds de beste renner ter wereld, maar hij werd geklopt door een team dat elk klein detail beter op orde had', deelt Bennett complimenten uit aan zijn ex-collega's Merijn Zeeman en Richard Plugge.

'Dat is iets waar wij mee om moeten gaan, het draait niet alleen om het hebben van de beste renner', vervolgt de Kiwi. 'We hebben nu versterkingen gehaald en staan er goed voor', doelt hij op de komst van onder meer Adam Yates, Jay Vine en Tim Wellens.

Bennett zelf wil maar wat graag mee naar de Tour. 'Ik doe de volledige opbouw met de Ronde van Zwitserland, maar moet mij nog definitief in de selectie rijden. Ik voel me op dit moment heel goed, dus ik had maar wat graag in de Ronde van Catalonië gezeten op dit moment.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws