Jumbo-Visma geeft 17-jarig toptalent nu al contract: 'Denken uitzonderlijke talenten bij hem te zien' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma geeft 17-jarig toptalent nu al contract: 'Denken uitzonderlijke talenten bij hem te zien'

Jumbo-Visma geeft 17-jarig toptalent nu al contract: 'Denken uitzonderlijke talenten bij hem te zien'

Jumbo-Visma heeft nog maar eens een toptalent vast weten te leggen. De Nederlandse ploeg maakt maandag melding van een contract tot het einde van 2027 met de 17-jarige Noor Jørgen Nordhagen.

Nordhagen kwam dit seizoen uit voor de Noorse opleidingsploeg van Uno-X Pro Cycling, in combinatie met zijn langlaufcarrière bij de junioren. Hij stapt pas in 2024 over naar Jumbo-Visma, waar hij eerst een jaar in de opleidingsploeg gaat rijden. Vanaf 2025 zal hij vervolgens voor de WorldTour-ploeg van Jumbo-Visma gaan uitkomen.

'Ik krijg hier de tijd en ruimte om mezelf te ontwikkelen en profrenner te worden. Dat is altijd mijn droom geweest en die gaat over een paar jaar uitkomen. Daar kijk ik erg naar uit. Omdat ik de keuze om na mijn juniorentijd over te stappen naar Team Jumbo-Visma nu al gemaakt heb, kan ik me in alle rust door blijven ontwikkelen en focussen op sportieve doelen', zo zegt Nordhagen over zijn transfer.

Jumbo-Visma ziet veel potentie in Nordhagen

Volgens de piepjonge Noor heeft hij 'dezelfde mindset' als Jumbo-Visma. Hij treft bij de ploeg bovendien Johannes Staune-Mittet, Per Strand Hagenes en Tobias Foss, drie landgenoten. 'De komende winters zal ik het wielrennen blijven combineren met langlaufen. Die combinatie wil ik zo lang mogelijk aanhouden. Het is een goede training waarmee ik mijn hele lichaam train en ontwikkel.'

Robbert de Groot, ploegbaas van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, is in zijn nopjes met de komst van Nordhagen. 'Het is vrij bijzonder dat we met zo’n jonge jongen een dergelijk traject aangaan. Dat komt omdat we uitzonderlijke talenten bij Jørgen denken te zien', zo klinkt het. 'Voor hem geeft het rust dat hij nu al weet waar zijn toekomst ligt. Allebei hebben we het gevoel dat hij bij ons perfect op zijn plek gaat zijn. We bieden dit soort langdurige trajecten aan om tot volledige ontwikkeling te komen. Daar geloven we ontzettend in.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws