Jumbo-Visma kiest voor bekende kop van Eurosport als nieuwe perschef: 'Twee liefdes komen samen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma kiest voor bekende kop van Eurosport als nieuwe perschef: 'Twee liefdes komen samen'

Jumbo-Visma kiest voor bekende kop van Eurosport als nieuwe perschef: 'Twee liefdes komen samen'

Sander Kleikers wordt de nieuwe persvoorlichter van Jumbo-Visma, zo meldt zijn huidige werkgever Eurosport donderdagmiddag via zijn website. De 47-jarige Kleikers volgt vanaf 1 december bij de Nederlandse WorldTour-formatie Ard Bierens op, die de communicatieverantwoordelijke wordt bij voetbalclub PSV Eindhoven.

Kleikers was al sinds januari 2018 een vaste journalist, commentator en verslaggever bij Eurosport en Discovery+. Daarnaast presenteerde hij ook het tv-programma 'Kop over kop', dat na afloop van ritten tijdens de grote rondes afgespeeld werd. 'Tot nu toe was ik al met beide liefdes (wielrennen en communicatie) aan de slag. Enerzijds als wielercommentator en presentator bij Eurosport, anderzijds als communicatieadviseur of trainer bij verschillende opdrachtgevers namens mijn eigen bedrijf. Die twee komen per 1 december dus samen, bij de beste wielerploeg ter wereld.'

Kop over Kop en de Olympische Spelen 

Ook Eurosport zelf reageerde op het vertrek van een van zijn bekendste televisiekoppen. 'Wij danken Sander voor zijn geweldige inzet voor Eurosport', reageert Gijs Poortman, Head of Sports bij de zender. 'Eurosport is the home of cycling en Sander heeft zich afgelopen jaren met hart en ziel voor ons ingezet. Naast zijn commentaarwerk was Sander ook het gezicht van onze Kop over Kop voor- en nabeschouwingen, het wielergala en van onze internationale producties zoals de Vuelta a España. Daarnaast was Sander tijdens de Olympische Spelen van Tokyo 2020 en Beijing 2022 een van de presentatoren van ons olympische schakelprogramma MedalZone. We feliciteren Team Jumbo-Visma met hun versterking in het team en kijken uit naar een nieuw hoofdstuk in onze samenwerking.'

Kleikers zelf zal namens Eurosport nog een keer op televisie te zien zijn. Zo presenteert hij het Nationaal Wielergala 2023 vanuit de Jaarbeurs in Utrecht. 'Ik ga ook fijne mensen en mooie opdrachten achterlaten. Mijn werk voor Eurosport, waar ik fantastische ervaringen heb opgedaan met hele talentvolle, gedreven en leuke mensen. Of mijn opdrachtgevers van Sander Kleikers Media. Met een variëteit aan thema’s: van politiek tot cultuur en van economie tot sport. Die variatie aan kennis en een breed netwerk heeft me veel geleerd en gebracht tot de stap die ik nu zal zetten', vertelt Kleikers.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws