'Jumbo-Visma maakt prioriteit van twee luxehelpers in klassiekers voor Van Aert' Wielrennen
Wielrennen

'Jumbo-Visma maakt prioriteit van twee luxehelpers in klassiekers voor Van Aert'

'Jumbo-Visma maakt prioriteit van twee luxehelpers in klassiekers voor Van Aert'

Jumbo-Visma gaat er richting 2022 alles aan doen om de klassieke kern van de ploeg te versterken, zo meldt Het Nieuwsblad. De Nederlandse formatie zou naar verluidt mikken op twee 'luxehelpers' voor kopman Wout van Aert in het klassieke voorjaar.

Van Aert stond er in de finales van het afgelopen voorjaar vaak alleen voor. Alleen in Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race had hij tot diep in de finale iemand bij zich, met respectievelijk Nathan Van Hooydonck en Primoz Roglic. In bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen zat hij rap geïsoleerd. Mede door blessureleed bij Mike Teunissen kon Jumbo-Visma zo niet de rol spelen die het misschien had gewild.

Dat moet anders in 2022, zo klinkt het. Na het aantrekken van Van Hooydonck en Edoardo Affini voor 2021, moeten daar voor volgend jaar nog twee renners bij. 'Die twee luxehelpers zijn de komende maanden ook de enige prioriteit op de transfermarkt', schrijft de Belgische krant. Er wordt gezocht naar een sterke renner, die in dienst wil rijden van Van Aert. Bovendien zou het meehelpen als diezelfde renner ook een rol kan spelen in de sprinttreinen.

Keukeleire en Langeveld opties voor Jumbo-Visma?

Het Nieuwsblad noemt een hele rits namen die schier onhaalbaar lijken. Er zijn er twee die eruit springen. 'Jens Keukeleire en Sebastian Langeveld lijken over hun beste jaren heen, maar bezitten wel het juiste profiel.' Ook Jasha Sutterlin van Team DSM wordt genoemd, al moet bij alle namen worden gezegd dat ze louter worden genoemd door Het Nieuwsblad en niet daadwerkelijk zijn bevestigd door Jumbo-Visma zelf. 'Gemakkelijk wordt het niet. Bij Jumbo-Visma – zo laten ze weten – zijn ze ervan overtuigd dat het zal lukken', zo luidt wel de conclusie.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws