Jumbo-Visma-ploegleider Maassen haalt opgelucht adem na afdaling Baskenland: 'Blij dat alles goed is gegaan' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-ploegleider Maassen haalt opgelucht adem na afdaling Baskenland: 'Blij dat alles goed is gegaan'

Jumbo-Visma-ploegleider Maassen haalt opgelucht adem na afdaling Baskenland: 'Blij dat alles goed is gegaan'

In navolging van ritwinnaar Ide Schelling, heeft ook het kamp Jumbo-Visma kritiek geuit over de finale van de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland. 'Ik ben blij dat alles goed is gegaan', meldt ploegleider Frans Maassen op de ploegsite.

De langste etappe van de zesdaagse rittenkoers werd afgesloten met een beklimming van elf kilometer. Vooral de afdaling richting de finish bleek voor de renners, en dus ook de ploegleiders, te gevaarlijk. 'We wisten dat de afdaling in de finale vandaag cruciaal zou worden. Daar hebben we vol op gefocust. Jonas (Vingegaard, red) veilig naar de finish brengen was ons belangrijkste doel voor vandaag', legt Maassen direct na binnenkomst uit. De Deen ging als een van de eersten de afdaling in en wist uiteindelijk zijn vijfde plek in het algemeen klassement te behouden.

Vingegaard werd daarbij geassisteerd door Sam Oomen. 'Ons plan is volgens mij aardig gelukt vandaag. Jonas wist wat hem te wachten stond en is net als de rest volle bak de afdaling in gegaan. We hadden hem er al voor gewaarschuwd dat het super gevaarlijk ging worden. Ik ben blij dat alles goed is gegaan', haalt Maassen opgelucht adem. 'Zo’n gevaarlijke finish heeft niet mijn voorkeur. Gelukkig was het droog en hebben we geen averij opgelopen.'

Jumbo-Visma ziet derde etappe als 'cruciaal'

De ploegleider kijkt alvast vooruit naar de dag van woensdag, waar de muurtjesrit op het programma staat. 'Die rit gaat cruciaal worden. Het is een van de zwaarste ritten deze week. Het parcours is erg technisch met veel smalle wegen en afdalingen. Maar we zijn goed voorbereid en klaar om de strijd aan te gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws