Jumbo-Visma tevreden na openingsetappe Baskenland: 'Geen schade opgelopen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma tevreden na openingsetappe Baskenland: 'Geen schade opgelopen'

Jumbo-Visma tevreden na openingsetappe Baskenland: 'Geen schade opgelopen'

Jumbo-Visma kende een prima eerste dag in de Ronde van Baskenland. De ploeg bleef gevrijwaard van pech en zag haar klassementsrenner Jonas Vingegaard de dag zonder tijdsverlies doorkomen.

‘Veilig over de streep komen was ook de allerbelangrijkste opdracht voor vandaag. We hebben geen schade opgelopen. Dus dat is heel erg fijn’, vertelt ploegleider Frans Maassen op de ploegsite. De eerste etappe van de Ronde van Baskenland kende weinig spektakel. De vluchters werden al op dertig kilometer van de finish ingelopen.

Nadat de ontsnapping was teruggepakt, kwam er wat meer leven in de etappe. ‘Vanaf de laatste veertig kilometer begon het hectisch te worden. Iedereen is nog fris en er werd nog gereden op brede wegen, maar je weet wel dat er even later een sprint voor bonificatieseconden aankomt’, aldus Maassen. Rohan Dennis deed een sterke lead-out voor Vingegaard. Die werd echter geklopt door Daniel Felipe Martínez van INEOS Grenadiers. ‘We hadden besproken dat die sprint wel eens belangrijk kon worden. Dat hebben de mannen prima uitgevoerd. Ik ben zeer tevreden over vandaag’, vervolgt Maassen.

Maassen: 'We zullen met een goed plan komen'

Dinsdag gaat de Ronde van Baskeland verder met de tweede etappe, die vijf gecategoriseerde beklimmingen kent. ‘Ik denk dat de etappe van morgen vergelijkbaar is met die van vandaag. Ik verwacht dat er een redelijke groep overblijft die mag gaan sprinten om de dagzege. Wij willen natuurlijk finishen in de voorste groep. We zullen met een goed plan komen om de afdaling in de slotkilometers in te gaan’, blikt Maassen vooruit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws