Jumbo-Visma sluit Dumoulin nog niet uit voor Tour de France, maar waarom niet? Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma sluit Dumoulin nog niet uit voor Tour de France, maar waarom niet?

Jumbo-Visma sluit Dumoulin nog niet uit voor Tour de France, maar waarom niet?

Tom Dumoulin geniet op dit moment van een ingelaste sabbatical. De Nederlander besloot eerder dit jaar per direct te stoppen met fietsen, om in alle rust eens te kijken welke kant hij op wil met zijn leven en zijn carrière. Sportcommentator Gio Lippens baalt er dan ook van dat Jumbo-Visma nog steeds een beetje rekening houdt met Dumoulin voor de komende Tour de France.

Ploegleider Grischa Niermann meldde maandag bij Wielerflits dat de ploeg nog altijd een plekje reserveert voor Dumoulin, mocht die op tijd terug zijn in koers richting de Tour. 'We gaan er nu vanuit dat Tom niet meedoet aan de Tour. Hij heeft tijd nodig en die tijd krijgt hij. Het traject naar de Tour is al begonnen, maar de specifieke voorbereiding op de Ronde van Frankrijk start voor ons begin mei. Als Tom voor de tijd terugkeert in training en een goed niveau haalt, is hij dermate getalenteerd dat hij via die voorbereiding in topvorm aan het vertrek van de Tour kan staan. Het zou niet fair zijn om hem daarvoor uit te sluiten', zo klonk het.

Volgens Lippens is het een verkeerde insteek van Jumbo-Visma, dat volgens hem met deze uitspraken niet de rust geeft aan Dumoulin die hij wil. 'Ik vind het griezelig wat ze doen, want je legt wel druk op een renner. Zeker omdat hij het met het wereldje en het gedoe een beetje klaar is. Ik denk dat met zo'n nieuwsbericht alleen maar de druk erop staat en dat dat een averechts effect heeft', aldus Lippens bij AvondGasten Sport. De journalist noemt het besluit van Dumoulin om (even) te stoppen 'dapper'. 'Het verbaast me niet omdat hij anders in de wielerwereld staat. Eigenlijk ben ik niet enorm geschrokken.'

Plugge denkt dat Dumoulin slechts pauze neemt

Richard Plugge, ploegbaas bij Jumbo-Visma, is net als Niermann vol vertrouwen dat Dumoulin terugkeert in koers. Dat vertelt hij bij RTV Rijnmond. 'Ik denk wel dat dit een pauze is, ik zie hem wel terugkomen. Hij heeft even de tijd nodig om zijn mind op te maken, maar ik denk dat het ook wel gaat lukken. Ik heb er wel vertrouwen in', aldus de directeur, die nog wel contact heeft met zijn renner. 'Volgens mij gaat het goed met Tom, hij heeft nu even lekker vakantie en geniet daar volop van. We hebben hem ook alle ruimte en rust gegeven om daarvan te genieten. We horen hem wel en hij stuurt af en toe een berichtje hoe het met hem gaat.'

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws