Jumbo-Visma stelt Dennis en Kuss op in Zwitserland, maar gaat voor ritzeges in plaats van klassement Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma stelt Dennis en Kuss op in Zwitserland, maar gaat voor ritzeges in plaats van klassement

Jumbo-Visma stelt Dennis en Kuss op in Zwitserland, maar gaat voor ritzeges in plaats van klassement

Jumbo-Visma heeft zaterdagochtend de selectie voor de Ronde van Zwitserland uit de doeken gedaan. De Nederlandse ploeg trekt met vijf landgenoten naar de zware ronde in het Alpenland.

Koen Bouwman is er door een breuk bij het mountainbiken niet bij, waardoor Pascal Eenkhoorn en Sam Oomen de enige renners vanuit de Giro d'Italia zijn die hun opwachting maken. Robert Gesink, Mike Teunissen en Timo Roosen zullen ook hun opwachting maken, evenals Rohan Dennis en Sepp Kuss. Ondanks de aanwezigheid van die twee gaat Jumbo-Visma niet voor een klassement.

'Het is een lastige ronde met veel zware ritten. Gelukkig staan we met een sterke ploeg aan de start, al focussen we niet op het klassement', legt ploegleider Marc Reef uit op de website van het team. 'We gaan vooral voor dagsucces. Daar hebben we ook de ploeg voor. Dat kan op verschillende manieren: uit de ontsnapping of met een klein groepje naar de finish. Er zijn meerdere opties en we zullen per rit bekijken bij wie die het beste passen.'

Selectie Jumbo-Visma Ronde van Zwitserland 2022

Rohan Dennis
Robert Gesink
Timo Roosen
Pascal Eenkhoorn

Sepp Kuss
Mike Teunissen
Sam Oomen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws