Tourvoorbereiding Froome loopt dan toch averij op; Brit voelt zich niet lekker en stapt uit Dauphiné Wielrennen
Wielrennen

Tourvoorbereiding Froome loopt dan toch averij op; Brit voelt zich niet lekker en stapt uit Dauphiné

Tourvoorbereiding Froome loopt dan toch averij op; Brit voelt zich niet lekker en stapt uit Dauphiné

Het ging zo goed de afgelopen weken, maar de voorbereiding van Chris Froome op de Tour de France heeft dan toch een flinke knauw opgelopen. De Brit van Israel-Premier Tech stapt uit de Dauphiné omdat hij zich niet lekker voelt.

'Jammer genoeg zal Chris niet meer van start gaan in de zevende rit van het Critérium du Dauphiné', laat zijn ploeg weten via social media. 'Hij voelt zich al twee dagen niet lekker en we nemen het advies van de medische staf op om hem uit koers te halen. Op die manier willen we het beste halen uit zijn herstel.' Froome kwam de afgelopen dagen inderdaad op achterstand binnen, waar de verklaring nu dus voor bekend is.

Froome wil zichzelf niet over de toeren rijden

De Brit liet zich nochtans goed zien in de Mercan'Tour Classic Alpes Maritimes, waarna hij na afloop jubelde dat alles de afgelopen maanden zo goed ging. Het is voor hemzelf dus een hard gelag dat hij de Dauphiné nu moet verlaten. 'Ik keek enorm uit naar de laatste twee ritten, maar ik voel me niet honderd procent. Het is teleurstellend om uit koers te moeten stappen, maar ik wil mijzelf niet terugslaan in dit belangrijke deel van het seizoen.'

Froome zit bij de voorselectie van Israel-Premier Tech voor de Tour de France, maar moet zijn definitieve plek nog verdienen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws