Jumbo-Visma streeft naar verdere perfectie voor Tour 2023: 'Wielersport verandert elk jaar, net als het leven' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma streeft naar verdere perfectie voor Tour 2023: 'Wielersport verandert elk jaar, net als het leven'

Jumbo-Visma streeft naar verdere perfectie voor Tour 2023: 'Wielersport verandert elk jaar, net als het leven'

Als er één ploeg een succesvol 2022 heeft gedraaid, dan is het Jumbo-Visma wel. De Nederlandse formatie weet echter dat de concurrentie richting komend seizoen niet stil zit en gaat dus ook niet achterover hangen in de voorbereiding op komend wielerseizoen. Dat stelt ploegleider Addy Engels in Sloveense media.

Tadej Pogacar, afgelopen jaar tweede in de Tour, waarschuwde de laatste weken al meermaals dat hij met meer motivatie naar de Ronde van Frankrijk van volgend seizoen gaat en beter voorbereid aan de start wil staan. Jumbo-Visma en Jonas Vingegaard mogen dus hun borst natmaken, maar eerst is er wat tijd om te genieten wat 2022 heeft gebracht. 'We hebben ons hoofddoel bereikt waar we al een tijdje naar streven: het winnen van de Tour. Daarnaast hebben we nog veel races weten te winnen, dus we zijn er zeer fier op wat we hebben bereikt', stelt Engels in gesprek met Sportal.

Lees verder onder de foto.

Jumbo-Visma streeft naar verdere perfectie voor Tour 2023: 'Wielersport verandert elk jaar, net als het leven'
Jonas Vingegaard.

Addy Engels: 'Jarenlang hebben we met ploeg aan deze prestatie gewerkt'

'Het winnen van de Tour is een geweldige prestatie, maar het verandert niets aan andere keuzes. Jarenlang hebben we er met de ploeg aan gewerkt en stap voor stap verbeterden we en werd de lat hoger gelegd. Het moeilijkste is om die verbetering vast te houden en op zo'n hoog niveau te blijven werken', geeft Engels aan. 'Momenteel zijn we met de analyse van dit jaar bezig. We gaan een paar dagen om de tafel en evalueren elk deel van het seizoen.' De sportief directeur laat daarnaast weten dat niet alles succesvol was: zo ziet hij de opgaves van Primoz Roglic in de Tour en Vuelta als teleurstellingen voor de ploeg en vooral voor Roglic zelf.

Engels weet nog niet of de ploeg met dezelfde tactiek richting de Tour van 2023 gaat. 'We moeten alles nog analyseren, pas daarna kan ik conclusies trekken. Op basis daarvan maken we een plan voor 2023, dus het is nog te vroeg om te zeggen hoe we de volgende Tour de France gaan aanpakken. De tactiek van dit jaar heeft gewerkt, maar het is een feit dat de wielersport, net als het leven, elk jaar verandert. Het ontwikkelt zich, dus het niet zo dat we eenvoudig zeggen dat we met dezelfde tactiek zullen gaan en de Tour zo opnieuw zullen winnen. Dat moeten we allemaal nog bezien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws