Jumbo-Visma: Van Dijke en Hessmann in 2022 naar WorldTour, in 2023 volledige overstap Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma: Van Dijke en Hessmann in 2022 naar WorldTour, in 2023 volledige overstap

Jumbo-Visma: Van Dijke en Hessmann in 2022 naar WorldTour, in 2023 volledige overstap

Jumbo-Visma hevelt Mick van Dijke (21) en Michel Hessmann (20) over naar de WorldTourploeg voor 2022, zo laat het weten in een persbericht. De twee talenten komen momenteel uit voor de opleidingsploeg en tekenen voor drie seizoenen bij de hoogste afdeling.

Jumbo-Visma laat weten dat beide heren het merendeel van hun wedstrijden wel blijven rijden in de wedstrijden waar de opleidingsploeg de kans krijgt om zich te tonen. Dit seizoen reden ze allebei al de Coppi e Bartali en de Ronde van Hongarije en ook trainen en trainden ze al met de proftak. 'Vanaf 2023 stappen ze echt volledig over naar de hoofdmacht. We kiezen voor deze constructie omdat we op deze manier talenten een omgeving aanbieden waarin ze zich op een bepaalde manier moeten stretchen om beter te worden. Er is dankzij de coaches van het development team een hoge doorstroom vanuit ons opleidingsploeg en deze stap verhoogt wederom de inspiratie en de kwaliteit van de beloftenploeg', zo legt sportief directeur Merijn Zeeman uit.

Volgens Zeeman zijn Van Dijke en Hessmann klaar voor 'de volgende stap'. De Nederlandse Van Dijke is momenteel Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften, Hessmann flikte hetzelfde kunstje bij het Duits kampioenschap tijdrijden in de beloftencategorie. Beide zijn ze heel blij met het vertrouwen. 'Ik had niet durven dromen om profwielrenner te worden. Gelukkig heb ik het team weten te overtuigen van mijn capaciteiten. Ze zagen iets in mij en daar heeft het team op ingezet', aldus Van Dijke. Ook Hessmann is heel blij: 'Het is een droom om profwielrenner te worden. Ik weet dat ik me goed aan het ontwikkelen ben. Mijn contractverlenging bij de opleidingsploeg voor volgend jaar was daar ook een bevestiging van. Nu teken ik mijn eerste profcontract. Ik wil me verder blijven ontwikkelen en uitzoeken hoe ver ik kan komen als profwielrenner. Daarvoor zit ik bij Team Jumbo-Visma echt op de juiste plek.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws