Mick van Dijke

Dit is de pagina over Mick van Dijke. De Nederlander rijdt voor Visma | Lease a Bike. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van Dijke en houdt tevens zijn biografie bij.  

mick van dijke

Van Dijke komt bij Jumbo-Visma tot bloei als wegrenner

Mick van Dijke werd op 15 maart 2000 samen met zijn tweelingbroer Tim geboren in het Zeeuwse Colijnsplaat. Mick en zijn broer deden aanvankelijk vooral aan mountainbiken, en af en toe wat veldrijden. Het wegwielrennen speelde bij de broers geen grote rol, totdat ze in 2019 door Jumbo-Visma werden benaderd om voor de opleidingsploeg te rijden. 

De broers namen het aanbod aan, waarna hun ontwikkeling als wegrenner in stroomversnelling ging. Mick bleek bij de beloften één van de betere allrounders. Zo blonk hij uit als tijdrijder. Van Dijke pakte in 2021 de nationale titel tijdrijden bij de beloften en werd knap vijfde op het WK. Daarnaast was hij van grote waarde in de lead-outs voor zijn ploeggenoot Olav Kooij, die in die periode al belofte veel sprints won. 

Van Dijke kende als belofte ook individueel succes. Hij behaalde mooie ereplaatsen in de Tour de l'Avenir en wist in andere beloftenkoersen te winnen, zoals de Flanders Tomorrow Tour, waarin hij twee etappes en het eindklassement won. Van Dijke besloot 2021 met een stageperiode bij de hoofdmacht van Jumbo-Visma. In die periode reed hij de Kroatische rittenkoers CRO Race. Tussen de profs eindigde Van Dijke twee keer bij de beste drie in een etappe, wat hem uiteindelijk een mooie derde plek in het eindklassement bracht. 

Van Dijke ruikt aan klassieke voorjaar in eerste profjaar

Aan het eind van 2021 hevelde Jumbo-Visma Van Dijke vervolgens definitief over naar de hoofdmacht. In zijn eerste profjaar (2022) was het voor de renner vooral een kwestie van ervaring opdoen. Zo debuteerde Van Dijke in grote voorjaarskoersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Met een zesde plek in de ZLM Tour en een zevende plaats in de Ronde van Denemarken kende de Zeeuw ook een paar sterke uitslagen. 

Ook in 2023 liet van Dijke enkele mooie resultaten optekenen. De Nederlander werd achtste in de tijdrit van de Vierdaagse van Duinkerk, boekte twee toptienplaatsen in de Ronde van Noorwegen en werd zevende op de wegrit op het NK.

Mick van Dijke Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties