Jumbo-Visma wil Milan Vader top tien Tour Down Under in krijgen: 'We gaan een goed plan maken' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma wil Milan Vader top tien Tour Down Under in krijgen: 'We gaan een goed plan maken'

Jumbo-Visma wil Milan Vader top tien Tour Down Under in krijgen: 'We gaan een goed plan maken'

Jumbo-Visma deed in de door Bryan Coquard gewonnen vierde rit van de Tour Down Under niet mee om de knikkers, maar is gemotiveerd om er in de slotrit van de Australische WorldTour-koers nog wat van te maken.

'Een lastige en tricky dag', zo omschreef ploegleider Addy Engels het in het wedstrijdrapport van de Nederlandse formatie. 'Het was vrij duidelijk en voorspelbaar waar de waaiers zouden ontstaan áls die gingen ontstaan. Timo en Milan zaten mee in de voorste groep, al was dat voor onze ploeg ietwat aan de magere kant.' Onder meer hardrijders Jos van Emden, Tim van Dijke en Rohan Dennis misten de slag.

Finale te lastig voor topresultaat Jumbo-Visma

'Anderzijds waren het wel de twee die we voorin wilden hebben, aangezien Milan onze beste man in het klassement is en Timo mee zou kunnen strijden voor een dagresultaat. De finale bleek echter te lastig om er een topuitslag uit te slepen', stelt Engels, die Vader zestiende en Roosen zeventiende zag worden.

In het klassement steeg de Zeeuw Vader van de vijftiende naar de veertiende plek. 'We hadden gezegd dat we zijn positie wilden consolideren, dus wat dat betreft is het goed dat hij er weer bij zat. Op de slotdag gaan we kijken of we hem de top tien in kunnen krijgen', blikt de sportief directeur alvast voorzichtig vooruit naar de slotrit naar Mount Lofty. 'We gaan een goed plan maken en er alles aan doen om Milan zo goed mogelijk te steunen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws