Matthews baalt na 'rollercoaster' in Tour Down Under, maar gaat zich volledig geven voor Yates Wielrennen
Wielrennen

Matthews baalt na 'rollercoaster' in Tour Down Under, maar gaat zich volledig geven voor Yates

Matthews baalt na 'rollercoaster' in Tour Down Under, maar gaat zich volledig geven voor Yates

Michael Matthews kwam er zaterdag in de rit naar Willunga wederom niet aan te pas. De uit Canberra afkomstige coureur van Jayco-AlUla kreeg een aankomst op maat voorgeschoteld, maar moest genoegen nemen met een vijfde plek.

'Ik had heel erg gehoopt op de etappezege, maar de benen waren simpelweg niet daar', vertelde Matthews via de kanalen van zijn team. 'We geloofden er nog steeds in en gingen er ook voor. De ploeg heeft me de hele dag perfect opgezet, ook in de waaiers, maar uiteindelijk beschikte ik gewoon niet over de benen om het af te maken.'

Jayco-AlUla geeft niet op

Onderweg pakte Yates nog wel één bonificateseconde mee, waarmee hij over nummer twee Pello Bilbao wipte. De Brit heeft nu vijftien seconden achterstand op leider Jay Vine. 'Die seconde was een positieve bonus voor ons, daar Yates nu tweede staat. We doen nog steeds mee en gaan ook niet opgeven tot we bij de meet zijn zondag', waarschuwt Matthews.

'Deze week is een rollercoaster geweest voor ons, maar Yates is sterk gebleven en zit nog altijd in een positie om deze race te kunnen winnen. En dat is natuurlijk ons doel', gaat de sprinter verder. 'We zijn hier niet voor de tweede plek, maar om te winnen. Daarvoor hebben we de beste renners geselecteerd, dus hopelijk kunnen we nog één keer met zijn allen er alles aan doen om Yates op dat hoogste treetje te zetten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws