Jumbo-Visma ziet Kuss 'zijn beste tijdrit ooit rijden': 'Met Primoz en Jonas nog twee pionnen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ziet Kuss 'zijn beste tijdrit ooit rijden': 'Met Primoz en Jonas nog twee pionnen'

Jumbo-Visma ziet Kuss 'zijn beste tijdrit ooit rijden': 'Met Primoz en Jonas nog twee pionnen'

Jumbo-Visma is de tijdrit in de Vuelta a España goed doorgekomen. Sepp Kuss behield ruimschoots de leiding in het klassement en Primoz Roglic hield de schade op Remco Evenepoel beperkt tot twintig seconden. Enig minpuntje was Jonas Vingegaard, die bijna een minuut verloor op Evenepoel.

'We hebben nog altijd de rode trui, met een marge van 1.10 minuut op Evenepoel denk ik', concludeert ploegleider Marc Reef na afloop tevreden in gesprek met Eurosport. De exacte voorsprong op de Belg is 1.09, waar dat voor de tijdrit nog dik twee minuten was. 'De voorsprong op de overige concurrenten is zelfs nog groter', houdt Reef het positief.

Roglic was de beste man van Jumbo-Visma, met een derde plek in de daguitslag. 'Primoz reed een heel goede tijdrit. We hadden gehoopt dat Jonas minder zou verliezen, maar hij gaf het maximale. Dat hadden we ze vooraf ook gezegd, gewoon het maximale geven; dat is alles wat je kan doen. De prestatie van de anderen kan je niet beïnvloeden', aldus Reef.

Moet Vingegaard in de aanval voor Jumbo-Visma?

Van een rangorde tussen de favorieten wil Reef nog niet spreken na de tijdrit. 'We moeten zien hoe de verhoudingen in het hooggebergte gaan zijn. Er komt nog zoveel aan. Het hooggebergte is normaal het terrein van Jonas, dus over de hiërarchie kunnen we zo kort na de tijdrit weinig zeggen. We hebben drie leiders en kunnen ze alle drie nog uitspelen. We bevinden ons in een heel goede situatie.'

Op de ploegsite kwam ploegleider Grischa Niermann aan het woord. 'We zijn blij met waar we staan. Helaas werkte Jonas een mindere tijdrit af. We hadden gehoopt op een kleinere achterstand voor hem. Met Primoz doen we dan weer een goede zaak in het klassement en Sepp reed zijn beste tijdrit ooit. Hij behoudt een mooie voorsprong op de concurrenten en daarachter hebben we met Primoz en Jonas nog twee pionnen die we kunnen uitspelen. De conclusie is dat we er na dag tien goed voor staan.'

Kuss voert het klassement nu aan met een voorsprong van 26 seconden op Marc Soler. Evenepoel staat derde op 1.09 minuut. Roglic zit daar weer 27 seconden achter. Vingegaard bevindt zich op de zevende plek in het klassement op 1.13 minuut van Evenepoel. Woensdag wordt de Vuelta vervolgd met een redelijke vlakke etappe, die echter eindigt met een aankomst bergop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws