'Verrassend relaxte' Kuss rijdt tijdrit van zijn leven: 'Ik had geen referentiemateriaal' Wielrennen
Wielrennen

'Verrassend relaxte' Kuss rijdt tijdrit van zijn leven: 'Ik had geen referentiemateriaal'

'Verrassend relaxte' Kuss rijdt tijdrit van zijn leven: 'Ik had geen referentiemateriaal'

Waar Remco Evenepoel voorafgaand aan de Vuelta-tijdrit had gehoopt twee minuten op Sepp Kuss te pakken, kwam hij van een koude kermis thuis. De Amerikaan van Jumbo-Visma reed één van zijn beste tijdritten ooit en leverde maar 1.13 minuut in op de wereldkampioen tijdrijden.

De tijdrit beginnen als rodetruidrager als erkend matige tijdrijder, je zou van minder zenuwachtig worden, maar dat viel bij Kuss goed mee. 'Ik voelde me verrassend genoeg erg relaxed. Het is ook nog altijd maar rit tien en er komt nog veel aan in deze Vuelta. Ik ben gewoon blij dat ik in de rode trui mocht beginnen aan de tijdrit. En dat ik voor het eerst niet ben ingehaald', beschikt Kuss over de nodige zelfspot.

Er komt tegenwoordig veel kijken bij het rijden van een tijdrit, vooral in de voorbereiding. Kuss maakte het echter niet te ingewikkeld. 'Ik probeerde het vandaag gewoon simpel te houden, te genieten van de tijdrit en zo hard mogelijk te trappen. Ik wist onderweg ook niet of ik goed bezig was. Ik had geen idee. Elke keer als ik een tussenpunt passeerde, zei Addy (ploegleider Engels, red.) good job. Mijn eerste gedachte was: hmm, misschien doe ik het toch niet zo goed. Ik had geen referentiemateriaal, maar ik voelde me goed en ben blij met mijn tijdrit.'

Kuss trekt geen conclusies uit huidige tussenstand

Kuss zag zijn naaste belager Marc Soler wat inlopen, maar heeft nog altijd 26 seconden voorsprong op de Spanjaard van UAE Team Emirates. Zijn voorsprong op Evenepoel is nu 1.09 minuut. De huidige stand zaken zegt Kuss weinig. 'Het is nog altijd een mooie voorsprong, maar een minuut is ook zo verloren. Er komen nog enkele zeer zware en mooie etappes aan. We gaan het zien', besluit hij het flashinterview. Woensdag ligt de etappe na een vlakke aanloop bergop. De beklimming is zo'n zes kilometer lang aan gemiddeld ruim zes procent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws