Jumbo-Visma ziet Zeeman positief testen op corona, contact met Tourploeg lang geleden Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ziet Zeeman positief testen op corona, contact met Tourploeg lang geleden

Jumbo-Visma ziet Zeeman positief testen op corona, contact met Tourploeg lang geleden

Merijn Zeeman verlaat de Tour de France, nadat hij positief heeft getest op het coronavirus. De sportief directeur van Jumbo-Visma laat via social media weten dat hij hoopt later deze Tour nog weer aan te sluiten.

In De Telegraaf vertelt Zeeman dat hij zich weinig zorgen maakt over corona binnen de Tourploeg. 'Ik ben alleen de eerste vijf dagen bij de hoogtestage in Tignes geweest, en heb daarna niemand meer van de ploeg gezien. Dat is een hele geruststelling. En ik was nog niet afgereisd naar Kopenhagen, dus ik heb in de aanloop ook verder met niemand fysiek contact gehad.'

Tijdens een online persmoment beaamt Grischa Niermann bij het AD wel dat de positieve coronatest zorgt voor stress. 'Want je weet niet wat er gaat gebeuren. Ik zag Merijn twee weken geleden voor het laatst, dus wat dat betreft heb ik geen zorgen. Bovendien zijn we allemaal negatief getest voordat we naar Kopenhagen afreisden.'

Jumbo-Visma kan verder weinig doen, behalve dan heel voorzichtig zijn. 'Het is natuurlijk altijd mogelijk dat iemand van onze ploeg tijdens de Tour positief test, en dat het dan in één klap over is. Maar we doen er alles aan om dat te voorkomen, door middel van testen, afstand houden en het dragen van maskers. Ondanks alles kijk ik nog altijd uit naar de Tour. We hebben grote doelen', zo doelt Niermann op de gele droom van Primoz Roglic en Jonas Vingegaard en de groene missie van Wout van Aert.

Zeeman niet eerste positieve coronageval

Zeeman is de tweede positieve, nadat eerder Tim Declercq van Quick Step-Alpha Vinyl al naar huis moest. Althans: de Belg was al neergestreken in Kopenhagen en kon dus niet terug vliegen naar België. Hij zal dat dan ook middels de auto doen. De UCI kwam reeds met een nieuw protocol, waarin werd medegedeeld dat renners en stafleden twee dagen voor de Tourstart worden getest, net als op de tweede en derde rustdag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws