Jumbo-Visma zonder kopman naar Ruta del Sol: 'Iedereen kan zich tonen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma zonder kopman naar Ruta del Sol: 'Iedereen kan zich tonen'

Jumbo-Visma zonder kopman naar Ruta del Sol: 'Iedereen kan zich tonen'

Jumbo-Visma zal in de Ruta del Sol aan de start verschijnen met een gemengde selectie. Binnen het team zijn renners van de WorldTour-formatie en het Development Team aanwezig. Volgens sportief directeur Sierk Jan de Haan start het team zonder overduidelijke kopman.

Jumbo-Visma maakte de selectie voor de Ruta del Sol, die dinsdag van start gaat, bekend via de officiële kanalen. Pascal Eenkhoorn, Christoph Pfingsten, Nathan Van Hooydonck, Antwan Tolhoek en Timo Roosen zullen aanwezig zijn namens het WorldTour-team, terwijl de selectie aangevuld wordt met Finn Fisher-Black en Owen Geleijn uit de opleidingsploeg.

Ploegleider De Haan vertelt dat de ploeg zonder overduidelijke kopman van start gaat in de Spaanse rittenkoers. 'Iedere renner heeft dus de kans om zichzelf te laten zien', zo klinkt het. Hij vindt het vooral interessant om te zien hoe Fisher-Black en Geleijn standhouden tussen de profrenners: 'Het zal een lastige race voor ze worden, maar het is ook een erg mooie leerervaring.'

De Ruta del Sol duurt van 18 tot en met 22 mei en voert door de regio Andalusië. De wedstrijd zou normaal vroeger op de kalender staan, maar werd uitgesteld door maatregelen rond het coronavirus. Ondanks de verplaatsing op de kalender staan er nog altijd negen WorldTour-teams aan de start. Vorig jaar won Jakob Fuglsang de wedstrijd. In de Leiderstrui doet iedere dag verslag van de wedstrijd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws