Jungels wint Touretappe na solo van 60(!) km: 'Heb alle risico's genomen die ik kon' Wielrennen
Wielrennen

Jungels wint Touretappe na solo van 60(!) km: 'Heb alle risico's genomen die ik kon'

Jungels wint Touretappe na solo van 60(!) km: 'Heb alle risico's genomen die ik kon'

Na een lange periode van tegenslagen is Bob Jungels weer helemaal terug. De renner van AG2R Citroën Team schreef de negende etappe van de Tour de France op zijn naam door een solo van zestig kilometer uit zijn mouw te schudden. In het flashinterview kan hij het nog amper geloven.

'Het is moeilijk om te zeggen hoe ik me voel op dit moment, ik ben beduusd', zo opent Jungels zijn verhaal. 'Dit is waarvoor ik naar de Tour kwam. Ik weet dat dit veel betekent voor de ploeg.' De Luxemburger kreeg de afgelopen jaren veel met pech te maken, mede vanwege blessures en slaapproblemen. Daarnaast was het nog allerminst zeker of hij überhaupt kon afreizen naar Frankrijk, daar hij het coronavirus onder de leden leek te hebben.

Logischerwijs betekent deze overwinning dan ook veel voor Jungels. 'Na die moeilijke jaren vol operaties heb ik weer weten we winnen op mijn manier, met mijn eigen koersstijl. Ik ben heel blij dat mijn vorm zich met de dag verbetert.' Hoe hij de koers won? Door op zestig kilometer van de finish zijn medevluchters te lossen en het vervolgens succesvol af te maken. 'Ik wist dat ik het van ver moest proberen. Als ik zou wachten tot aan de laatste klim, zouden de favorieten me niet laten rijden.' Jungels werd nog wel op de hielen gezeten door Thibaut Pinot, maar de Fransman slaagde er niet in om hem terug te pakken.

Jungels wordt herinnerd aan zege Luik-Bastenaken-Luik

In 2018 reed de 29-jarige renner nog naar de zege in Luik-Bastenaken-Luik. Jungels vertelt dat deze ritzege in de Tour hem daaraan laat herinneren. 'Dat was wel grappig, want toen probeerde Jelle Vanendert het op dezelfde wijze (als Pinot, red.)', lacht hij. 'Als ik het zou halen tot aan de laatste bergtop, wist ik dat ik in de afdaling nog wat tijd kon goedmaken. Ik zocht mijn ritme op waarop ik niet zou exploderen en wist dat vol te houden. De laatste twee kilometer waren heel lang, maar ik ben ontzettend blij.'

Deze overwinning geeft hem veel vertrouwen voor de toekomst, legt hij uit. 'Ik voel me beter en beter. Gisteren eindigde ik nog in the mix, vandaag win ik. Dat is een grote stap. Ik nam alle risico's die ik kon en het is gelukt. Ik spreek mijn dank uit naar de ploeg en iedereen die in de laatste jaren in mij is blijven geloven. Dank jullie wel!'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws