Kämna over babbel met López op Etna: 'Hadden een stilzwijgende overeenkomst' Wielrennen
Wielrennen

Kämna over babbel met López op Etna: 'Hadden een stilzwijgende overeenkomst'

Kämna over babbel met López op Etna: 'Hadden een stilzwijgende overeenkomst'

Lennard Kämna vertoonde dinsdag weer eens zijn kunsten als rittenkaper. De Duitser van BORA-hansgrohe zat in de vierde etappe van de Giro d’Italia – die finishte op de Etna - mee in de ontsnapping, waarna hij aan de streep afrekende met Juan Pedro López, die zich kon troosten met de roze trui.

Voor een tijdje zag het er niet naar uit dat Kämna ging winnen. Hij kon aanvankelijk niet volgen toen López aanviel en zag de Spanjaard ook een flinke voorsprong pakken. ‘Het was een superzware dag, vooral de laatste klim; het was heel lang en heel zwaar’, vertelt Kämna in het flashinterview. ‘Toen López dertig seconden had, dacht ik even dat ik had verloren.’ Na de steilere passages kon Kämna zich in de ‘makkelijkere’ kilometers herpakken en zette hij de achtervolging in. ‘Uiteindelijk kon ik toch nog de oversteek maken. ik probeerde vervolgens nog wat te herstellen voor de sprint en dat pakte heel goed uit’, aldus Kämna.

Nadat Kämna de aansluiting maakte bij López, zagen we de twee eventjes praten. Maakten ze een onderlinge afspraak; Kämna de rit, López het roze? ‘Laat ik zeggen dat we een stilzwijgende overeenkomst hadden’, glimlacht de renner. De overwinning van Kämna is een mooie opsteker voor BORA-hansgrohe, dat al haar klassementstroeven – Wilco Kelderman, Jai Hindley en Emanuel Buchmann – in de groep met klassementsrenners zag finishen. ‘Ik ben heel blij dat ik de ritzege al op zak heb, ook voor de ploeg is het fantastisch om al snel een overwinning te hebben. Dat haalt de druk er vanaf. Voor ons loopt alles op rolletjes’, besluit Kämna blij.

Kämna nam met de overwinning op de Etna ook de leiding over in het bergklassement. Met veertig punten gaat hij ruimschoots aan de leiding. Roze trui López volgt als tweede op 22 punten van de Duitser. Voor Kämna was de ritzege in de Giro overigens zijn tweede in een grote ronde. In 2020 won hij al in de Tour de France, toen ook vanuit de ontsnapping.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws