Kelderman wil na Giro en Dauphiné topvorm bij Vuelta en WK: 'Mathieu kan wereldkampioen worden' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman wil na Giro en Dauphiné topvorm bij Vuelta en WK: 'Mathieu kan wereldkampioen worden'

Kelderman wil na Giro en Dauphiné topvorm bij Vuelta en WK: 'Mathieu kan wereldkampioen worden'

Wilco Kelderman heeft nog maar weinig rust gekregen na de voor zijn ploeg zo succesvolle Giro d'Italia. De BORA-hansgrohe-coureur vindt zichzelf na vier dagen Dauphiné terug op de elfde plek in het klassement en is daar best tevreden mee. Toch kijkt hij ook al verder in het seizoen.

Via de communicatie van zijn ploeg liet de Nederlander zijn licht schijnen over zijn tijdrit van donderdag. 'Het was een lange, zware, vlakke tijdrit. Ik mis nog steeds wat uren op de tijdritfiets dit seizoen, maar ben blij met mijn prestatie', laat de nummer vijftien van de daguitslag weten.

'Vooruitkijkend naar het tweede deel van de Dauphiné ben ik van mening dat het nog steeds een open wedstrijd is', vervolgt Kelderman, die 1.48 minuut moet goedmaken op leider Wout van Aert. 'Ik kijk in ieder geval uit naar de bergen.' Zaterdag en zondag zijn de zwaarste ritten, waarbij het zwaartepunt op het einde ligt. Kelderman hoopt dan mee te kunnen. 'Het doel is wel om een goed klassement te rijden, dat is me in het verleden na de Giro ook al weleens gelukt', zo zegt hij bij Wielerflits.

Kelderman hoopt op Vuelta a España en denkt aan WK

Na de Dauphiné gaat de broekriem heel even los en gaat de blik vervolgens op het najaar. Daarin hoopt Kelderman op de Vuelta a España, waar BORA-hansgrohe weer met een angstaanjagend sterke klassementsploeg naartoe wil. Naast Giro-winnaar Jai Hindley staat ook Sergio Higuita op de lijst voor de Ronde van Spanje.

'Hierna ga ik rust pakken en opbouwen naar het tweede deel van het seizoen. Daar verwacht ik wel mijn topniveau te halen', aldus Kelderman. 'Ik heb nog niet met de ploeg gesproken over het programma, maar ik verwacht wel dat ik mee mag doen aan de Vuelta. We hebben daar een heel sterke ploeg. Ik ga me top voorbereiden en dan zal ik normaal gesproken voor het klassement gaan. Maar misschien worden het wel ritzeges of winnen we weer de race.'

Na de Vuelta staat er ook nog een WK op het programma in Australië, op een pittig klimparcours. Kelderman wil er best heen, maar niet per se voor zichzelf. 'Ik denk dan meer in dienst van Mathieu (van der Poel, red.), dat lijkt me wel heel mooi om te doen. Mathieu kan daar wereldkampioen worden, daar kan ik hem best mee helpen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws