Kersvers Bahrain-talent Govekar (22) puncht naar ritwinst in Burgos, Sivakov blijft leider Wielrennen
Wielrennen

Kersvers Bahrain-talent Govekar (22) puncht naar ritwinst in Burgos, Sivakov blijft leider

Kersvers Bahrain-talent Govekar (22) puncht naar ritwinst in Burgos, Sivakov blijft leider

Matevz Govekar heeft de vierde en voorlaatste etappe in de Ronde van Burgos gewonnen. De 22-jarige Sloveen is pas sinds 1 juni van dit jaar prof bij Bahrain Victorious en hij was heuvelop de sterkste van een kopgroep, die uiteindelijk was uitgedund tot zeven renners. AG2R-jonkie Valentin Retailleau werd tweede.

Met nog één kans op een ritzege waren er nogal wat renners die geïnteresseerd waren in de vlucht van de dag. Omdat er onderweg geen officieel aangemerkte hindernissen waren, hadden we uiteindelijk een kopgroep van veertien renners, met daarbij David de la Cruz van Astana, Fernando Gaviria namens UAE, Brandon Rivera voor INEOS en Lennard Hofstede in de kleuren van Jumbo-Visma.

Burgos en Kern Pharma krijgen het niet dicht, kopgroep splitst

Na 69 kilometer fietsen - en nog honderd voor de wielen - was het verschil met het peloton een kleine drie minuten. Procontinentale ploegen Burgos-BH en Equipo Kern Pharma hadden de slag gemist en wilden het gat dicht rijden. Dicht kregen ze de kloof echter nooit, daarvoor was de kopgroep te groot en te sterk.

Op 37 kilometer van de streep knalde de kopgroep uit elkaar en waren het Govekar (Bahrain), Pieter Serry (Quick Step), Retailleau (AG2R), Omer Goldstein (Israel), Lluís Mas (Movistar), Mikel Azparren (Euskaltel) en Patrick Gamper (BORA) die de andere zeven op achterstand zetten. Bij het ingaan van de laatste tien kilometer hadden de zeven leiders een veilige voorsprong op de achtervolgers en nog dik vier minuten op het peloton, waar INEOS voor klassementsleider Sivakov controleerde.

Govekar wint, favorieten doen geen gekke dingen

De kopgroep maakte zich op voor de aankomst heuvelop in de slotkilometers. Gamper was de eerste die probeerde weg te springen, maar slaagde niet. Ze bleven bij elkaar tot de slotkilometer, waarin Azparren ook een prikje uitdeelde. Met zeven op een rij klommen ze naar de laatste 500 meter, waarin het steeds een beetje steiler werd.

Retailleau leek de meeste snelheid over te hebben voor een verrassende zege, maar Govekar kwam er met een punch in de laatste meters nog overheen. Bij de favorieten in het peloton gebeurde niks.

Uitslag etappe 5 Ronde van Burgos 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws