Klassementsleider López na zwaarbevochten sprintetappe: 'Dit was echt vol gas' Wielrennen
Wielrennen

Klassementsleider López na zwaarbevochten sprintetappe: 'Dit was echt vol gas'

Klassementsleider López na zwaarbevochten sprintetappe: 'Dit was echt vol gas'

Juan Pedro López heeft zijn roze trui nog een dag weten te behouden. De Spanjaard van Trek-Segafredo moest er echter verbazingwekkend hard voor werken in deze relatief vlakke etappe. Door een sterke kopgroep die een groot gat kreeg, werd er in het peloton volle bak gereden.

In het flashinterview zegt López dan ook dat het niet makkelijk voor hem was. 'In het begin was het heel goed te doen. We reden vrij rustig. Maar op de klim liep de kopgroep uit tot zeven minuten, waardoor er in de laatste uren heel hard gereden moest worden om die jongens terug te pakken. Het was echt vol gas. Ik heb geen idee wat precies het gemiddelde was van de laatste twee uur, maar het was in ieder geval heel hard.' Het peloton wist uiteindelijk toch nog de vluchtgroep in te halen, waarna Arnaud Démare de sprint won.

Zaterdag staat er een heuvelachtige rit op het programma richting Turijn. De renner die momenteel de roze trui draagt zal daar alles op alles zetten om zijn trui te behouden. 'Zaterdag is het nieuwe ronden, nieuwe kansen. Ik ga sowieso genieten omdat ik opnieuw in het roze rijd en we zien vanzelf wel wat er gaat gebeuren. Ik ga mijzelf in ieder geval honderd procent inzetten om de trui te behouden. Sommige jongens zullen hem vast ook willen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws