Eenkhoorn ingelopen in laatste kilometer: 'Ik dacht continu dat we het konden redden' Wielrennen
Wielrennen

Eenkhoorn ingelopen in laatste kilometer: 'Ik dacht continu dat we het konden redden'

Eenkhoorn ingelopen in laatste kilometer: 'Ik dacht continu dat we het konden redden'

In de dertiende etappe van de Giro d'Italia haalde de kopgroep het nèt niet. Diep in de laatste kilometer werd het kwartet pas ingerekend. Pascal Eenkhoorn was onderdeel van die vluchtgroep, en zag zijn kansen in de laatste kilometers plots flink slinken, nadat de kans dat hij het zou halen lang groot was.

Eenkhoorn vertelde na de finish tegen Eurosport hoe zijn etappe verliep. 'Het was een korte etappe en toen we vooruit kwamen met vijf, zei ik gelijk tegen de rest: 'Het enige wat we kunnen doen, is op de klim vol gas rijden, want de sprintersploegen zullen daar iets rustiger gaan rijden.' Daar stemde de rest mee in, waarna we volle bak omhoog zijn gereden. Daarna had je natuurlijk lang een stuk wat vals plat naar beneden loopt, en als wij daar zestig rijden, gaat het peloton geen 65 rijden bij wijze van spreken.'

Hij en zijn metgezellen voorin hielden heel erg goed stand, maar zagen aan het einde van de etappe hun vluchtpoging niet beloond worden met de etappezege. 'Het was voor ons vier (op de klim moest een van de vijf koplopers lossen, red) gewoon 110 kilometer vol gas. Jammer dat het dan mislukt aan het einde. Ik dacht continu dat we het konden redden. Maar de finale was natuurlijk retelastig omdat het omhoog ging de hele tijd. Misschien was de rest heel moe, maar als het aan mij lag hadden we pas wat later spelletjes gespeeld, en langer hard doorgereden.

In de kopgroep met goede vriend Julius van den Berg

Samen met Julius van den Berg was Eenkhoorn de grote motor van de kopgroep. De twee kennen elkaar goed. 'Hij is zelfs een goede vriend van me. Tegen hem zei ik ook dat hij bergop moest aanhaken. Vervolgens in het lange stuk naar beneden heb je aan hem gewoon een hele belangrijke metgezel.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws