Klassementsman Ayuso test positief op covid, maar gaat toch verder in Vuelta Wielrennen
Wielrennen

Klassementsman Ayuso test positief op covid, maar gaat toch verder in Vuelta

Klassementsman Ayuso test positief op covid, maar gaat toch verder in Vuelta

Juan Ayuso is positief getest op het coronavirus, maar zal desondanks verder gaan in de Vuelta. Dat meldt zijn ploeg UAE-Team Emirates voor de start van de etappe van vrijdag op Twitter. Eerder vertrokken tal van - asymptomatische - renners naar huis met covid onder de leden. 'Zijn PCR-status geeft een kleine kans op verspreiding', klinkt het vanuit de ploeg uit de Emiraten.

Dokter Adrian Rotunno licht toe: 'Juan leverde deze ochtend een positieve coronatest in, maar hij is asymptomatisch.' Eerder klaagde de Spanjaard na zijn tijdrit nog dat hij zich niet fit voelde, maar dat een covidtest negatief was. Ayuso had het toen de hele nacht warm en had veel hoofdpijn. 'De komende dagen staan in het teken van herstellen', vertelde hij dinsdag direct na zijn tijdrit.

'Na het analyseren van zijn PCR-status, die een kleine kans op verspreiding geeft, is er besloten om hem van start te laten gaan. Deze beslissing is genomen in samenspraak met de organisatie van de Vuelta en de UCI en is ook al toegepast in de Tour van dit jaar', doelt de ploeg op onder meer Rafal Majka, die op die manier verder koerste in de Ronde van Frankrijk.

UAE-Team Emirates houdt situatie Ayuso in de gaten

'Desondanks houden we de situatie van Ayuso vanuit medisch oogpunt in de situatie', sluit de ploeg af als het gaat om de huidige nummer vijf van het algemeen klassement. Het is niet duidelijk of andere, asymptomatische renners als Pavel Sivakov en Sam Bennett deze optie ook hebben gehad: zij werden zonder coronaklachten uit koers genomen door hun team.

UAE-Team Emirates koos eerder dit seizoen ook voor die optie: in de Giro werd klassementsman Joao Almeida uit koers gehaald, terwijl de ploeg in de Tour getroffen werd door coronagevallen bij onder meer George Bennett en Vegard Stake Laengen. Ook zij moesten destijds de Ronde van Frankrijk verlaten, wat dan weer niet het geval was bij meesterknecht Majka.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news