Merlier baalt van gemiste kansen in vlakke ritten Vuelta: 'Wat er misliep? Van alles' Wielrennen
Wielrennen

Merlier baalt van gemiste kansen in vlakke ritten Vuelta: 'Wat er misliep? Van alles'

Merlier baalt van gemiste kansen in vlakke ritten Vuelta: 'Wat er misliep? Van alles'

Tim Merlier kwam als echte topsprinter aan de start van deze Vuelta met hoge verwachtingen, maar tot nu toe is elke sprint in de soep gelopen. De Belgisch kampioen kwam ook in de elfde etappe niet verder dan een derde plaats. 'We moeten misschien een andere tactiek uitproberen en uitgaan van onze eigen sterkte.'

Na veel klimgeweld en een lange tijdrit was er woensdag eindelijk weer een kans voor de sprinters. Merlier had deze kans met rood omcirkeld, maar moest de overwinning laten aan Kaden Groves. Dit was niet de enige kans die Merlier misliep in deze Ronde van Spanje. Met een derde en een zesde plek in het openingsweekend in Nederland kon Merlier ook al niet overtuigen, terwijl hij wel als topfavoriet voor de vlakke etappes aan de start stond. Donderdag kwam de Belg met uitleg voor de mislukte sprint. 'Wat er misliep? Van alles. We zaten allemaal verspreid, nooit bij elkaar. Ik moest van te ver aangaan. Mijn waardes waren goed, maar niet genoeg voor de winst', vertelde de sprinter van Alpecin-Deceuninck aan Sporza.

Merlier: 'We hebben de power in onze ploeg'

Merlier wijt het gebrek aan succes deels aan de sprinttrein van zijn ploeg. 'Dat die niet op punt staat, is duidelijk. Maar we blijven het proberen. We moeten het misschien proberen met een andere tactiek: uitgaan van eigen sterkte en niet focussen op andere ploegen. We hebben de power in onze ploeg om me te brengen. Misschien moeten we het zo eens proberen.'

Veel kansen zal Merlier deze Vuelta niet meer krijgen. Vrijdag staat er een half vlakke etappe op het programma, waar Merlier mogelijk mee gaat doen om de overwinning. Echter, is het ook mogelijk dat de koers hard wordt gemaakt en dat de aanvallers of punchers er met de dagzege vandoor zullen gaan. Na vrijdag is het voor Merlier lang wachten, want alleen in Madrid ligt er nog een echte kans voor de sprinters met de gebruikelijke afsluitende rit. De druk staat in ieder geval op de ketel bij Alpecin-Deceuninck.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws