Kämna speelt leiderstrui Tirreno-Adriatico kwijt aan Roglic door foutje in rit van donderdag Wielrennen
Wielrennen

Kämna speelt leiderstrui Tirreno-Adriatico kwijt aan Roglic door foutje in rit van donderdag

Kämna speelt leiderstrui Tirreno-Adriatico kwijt aan Roglic door foutje in rit van donderdag

Voor de tweede dag op rij wist Primoz Roglic de concurrentie in Tirreno-Adriatico een hak te zetten. De vinnige Sloveen ging het beste om met de harde wind op de Sassotetto-klim, waardoor hij nu ook aan de leiding staat van de Italiaanse rittenkoers. Lennard Kämna verloor dat tricot, maar was realistisch na de aankomst.

'Ik ben een klein beetje teleurgesteld dat ik de trui ben kwijtgespeeld', gaf de Duitser aan. 'Dat lag niet zozeer aan deze rit, maar meer aan die van donderdag (waar Kämna enkele onnodige secondes verspeelde, red.'

'We hebben heel sterk gereden als een ploeg en ik mag ook tevreden zijn over mijn eigen prestatie', zei de coureur van BORA-hansgrohe, die ploeggenoten Jai Hindley en Aleksandr Vlasov vierde en zesde zag worden.

'De wind legde zijn schaduw over het verloop van de rit. Voor de klim was het heel hectisch, maar eenmaal het bergop liep werd het heel tactisch', vervolgde Kämna. 'Aanvallen had eigenlijk alleen maar zin op de stukken met wind mee, dus iedereen wachtte op het eind. Desalniettemin was het een zware kluif', concludeerde de man die nu tweede staat op vier seconden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws